Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διεθνές συνέδριο για τις συνδυασμένες μεταφορές

untitled

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τις συνδυασμένες μεταφορές με τίτλο «Intermodal Transports: Innovations in Planning, Management, Business Development & Decision Making», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Thraki Palace της Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακής Έρευνας (ΕΕΕΕ).


Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι εξελίξεις και οι τάσεις στην αγορά των μεταφορών, με την προσδοκία της σύνδεσης του επιστημονικού έργο που παράγουν οι ερευνητικοί φορείς με τις ανάγκες που έχει ο κλάδος των μεταφορών. «Σημαντικός αριθμός οργανισμών, εταιρειών, ερευνητικών και επαγγελματικών φορέων έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή και την υποστήριξή του συνεδρίου, ενώ βήμα δίνεται στην παρουσίαση εργασιών από νέους ερευνητές και καλώ πρακτικών από οργανισμούς και επιχειρήσεις» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Οι αναζητήσεις του συνεδρίου γίνονται, όπως σημειώνουν, «μέσα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, τις ανακατατάξεις στο διεθνές εμπόριο, το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο για επενδύσεις σε υποδομές και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».
Το επίσημο γεύμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, ενώ νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Υποδομών κ. Παναγιώτης Σγουρίδης.
Στο διεθνές συνέδριο, το οποίο υποστηρίζεται από την Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, συμμετέχουν οι εταιρίες του Σιδηροδρόμου ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Ένωση Παραχωρησιούχων Hellastron, ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Επίσης, το συνέδριο τελεί υπό την υποστήριξη της γερμανικής ερευνητικής κοινότητας (GARS), του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Ένωσης Αερομεταφορών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου. Οργανωτικός υπεύθυνος του συνεδρίου είναι ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ κ. Δ. Δημητρίου.
Στο τέλος των εργασιών οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στις επενδύσεις σε έργα υποδομής, την λειτουργία οργανισμών διαχείρισης υποδομών και εταιριών λειτουργίας μεταφορικών υπηρεσιών, όπως και παρουσίαση των πορισμάτων του συνεδρίου αναφορικά με τις αναμενόμενες επιπτώσεις από τις αποκρατικοποιήσεις στις μεταφορές.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter