Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τις επενδύσεις

olp 64

Το χειρότερο μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές σε τομείς της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να εκπέμπει η υπόθεση των διαγωνισμών του ΟΛΠ, οι οποίοι καθυστερούν εξαιτίας γραφειοκρατικών κατά κύριο λόγο διαδικασιών αλλά αι αλλεπάλληλων προσφυγών στη δικαιοσύνη. Το όλο σκηνικό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρωθυπουργικές παραινέσεις για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της ΕΕ, αλλά και της εκπεφρασμένης διάθεσης των παραγωγικών τάξεων της χώρας να βιώσουν μια ανάπτυξη διαφορετική από εκείνη του παρελθόντος με τον απόλυτο κρατισμό και όλα τα συμπαραμαρτούμενα του.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι επενδυτές και για τα δύο λιμάνια, έχουν επιδείξει ιώβειο υπομονή καθώς αυτοί οι δύο διαγωνισμοί, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το πρώτο Μνημόνιο ενώ είναι γνωστό ότι τώρα βαδίζουμε στο τρίτο κατά σειρά με τις συζητήσεις να έχουν ανάψει εάν θα επακολουθήσει και τέταρτο.

Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν τις διαδικασίες τις γραφειοκρατικές που αφορούν στην Αρχή Λιμένων και το concession agreement να ολοκληρώνονται εντός του Νοεμβρίου, οπότε και υπό λογικές συνθήκες, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης του διαγωνισμού.

Στο μεταξύ τοπικοί φορείς του Πειραιά, που έχουν εναντιωθεί στις εξελίξεις συντάσσονται με την ΟΜΥΛΕ, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι φορείς των παραγωγικών τάξεων και ιδίως του τομέα της ναυπηγοεπισκευής έχουν στηρίξει όλες τους τις ελπίδες στην ευτυχή κατάληξη του διαγωνισμού η οποία ωστόσο όλο και απομακρύνεται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter