Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εκκρεμότητα η αλλαγή διοικήσεων στα περιφερειακά λιμάνια από το ΤΑΙΠΕΔ

eboriko limani kavalas

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη από το ΤΑΙΠΕΔ η αλλαγή των διοικήσεων σε πολλά περιφερειακά λιμάνια λόγω των εκλογών. Αλλαγή της διοίκησης από τον βασικό μέτοχο, έχει γίνει στο λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.


Σύμφωνα με πηγή από το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ, στελέχη του Ταμείου ζητούν τη διατήρηση ορισμένων μελών των διοικήσεων, καθώς οι πολιτικές που έχουν αναπτύξει είναι κερδοφόρες, όπως για παράδειγμα στο λιμάνι του Ηρακλείου και του Λαυρίου που, παρά την οικονομική κρίση, διατήρησαν την κερδοφορία τους με αξιοποίηση πολιτικών ανάπτυξης και επενδύσεων.
Ωστόσο, υπάρχουν και στελέχη που ζητούν την καθολική αλλαγή των διοικήσεων. Δεν αποκλείεται οι όποιες αλλαγές να γίνουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί αλλαγή στις διοικήσεις των λιμανιών του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.
Για τα λιμάνια αυτά δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την επιπλέον αξιοποίησή τους, ωστόσο η σχετική διαδικασία τοποθετείται από το 2016 και μετά.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και το 100% των 10 περιφερειακών λιμανιών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter