Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητήσεις για ΟΛΠ - ΟΛΘ

olp 3333222

Από τρεις βασικές παραμέτρους θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων των δύο λιμανιών, που τις τελευταίες ημέρες ελέω της Δ.Ε.Θ. αλλά και της κινεζικής οικονομικής «κρίσης» βρίσκονται στο προσκήνιο. Ο πρώτος και βασικός παράγοντας, αφορά στην συμπεριφορά του σχήματος κυβερνητικού που θα προκύψει της επαύριον των εκλογών απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα που αποτελεί μεν μνημονιακή υποχρέωση, συζητήσιμη δε, υπό το πρίσμα της αναθεώρησης των απαιτήσεων των μνημονίων αλλά και της γενικότερης συμπεριφοράς απέναντι στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι τελευταία, κύκλοι των παραγωγικών τάξεων σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση έχουν επισημάνει τους κινδύνους από την δημιουργία κλίματος κατά της ιδιωτικής οικονομίας και εν γένει των ιδιωτικοποιήσεων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Οι άλλοι δύο παράγοντες αφορούν την τυπική - τελική κατάληξη με νομοθέτημα, του πολυσυζητημένου master concession και της Αρχής Λιμένων που η υπηρεσιακή κυβέρνηση ως γνωστόν έχει κληθεί να τρέξει ως προς το διαδικαστικό τους, καθώς εάν δεν υπάρξει άλλη ανατροπή, πολιτικού ή οικονομικού γεγονότος, οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις είναι καταχωρημένες στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη φάση των διαγωνισμών στον ΟΛΠ και ΟΛΘ που έχουν προσδιοριστεί για μέσα στον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ επίκεντρο των συζητήσεων εξακολουθεί να αποτελεί η συμπεριφορά των ενδιαφερόμενων σχημάτων και για τους δύο διαγωνισμούς, καθώς η αγορά καταγράφει «κράτημα» από κινήσεις των ενδιαφερομένων το οποίο εν πολλοίς αποδίδεται στο ρευστό του εκλογικού σκηνικού, πολύ δε περισσότερο στο ρευστότερο του σχήματος που θα προκύψει την επόμενη των εκλογών.

Και με δεδομένο ότι η αγορά απεύχεται περίοδο πολιτικής αστάθειας άρα και ασάφειας δημιουργικής ή μη περί των θεμάτων των αποκρατικοποιήσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter