Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ώρα» προαπαιτούμενων…

Olp 09988

Ορατός χαρακτηρίζεται ο κίνδυνος να «φρενάρουν» τα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων ελέω της νέας εκλογικής αναμέτρησης, της «ενεργοποιημένης» προεκλογικής περιόδου αλλά και του μετεκλογικού διαστήματος «ενημέρωσης» του νέου υπουργικού σχήματος που θα προκύψει αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων που θα το συνοδέψουν.

Αν και το διάστημα που διέρρευσε κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν να «πείσουν» ότι υπήρξε κινητικότητα περί των θεμάτων που σχηματοποιούν τα προαπαιτούμενα των διαγωνισμών, που «τρέχουν» κανονικά, διαφάνηκε ότι εκτός της προετοιμασίας, και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις ΟΛΠ-ΟΛΘ, των Master Concession και των αρχών λιμένων, απαιτείται και η νομοθετική προπαρασκευή και η εν συνεχεία υπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία.

Και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου κάτι που καθιστά το σύνολο των ενεργειών έως και «δύσκολο» για λόγους που παραπέμπουν ευθέως στην ανάληψη του ρίσκου ή της ευθύνης για την θέση υπογραφών σε τέτοια περίοδο.

Τα τεκταινόμενα φαίνεται πως παρακολουθούν «τηρώντας σιγή» τόσο οι παραγωγικές τάξεις, που έχουν υποστηρίξει ότι οι όποιες καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις θα «αποτελέσουν βούτυρο στο ψωμί» των πολέμιων για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά και τις αξιοπιστίας της στα προσφάτως δεσμευμένα, όσο και οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι διατηρούν την ψυχραιμία τους αλλά και την «εσχάτη» ελπίδα ότι θα «τρέξουν» όλα μέσα στον μετεκλογικό Οκτώβρη ώστε να λήξουν οι διαδικασίες για τα δύο λιμάνια μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Να σημειωθεί τέλος ότι εφόσον ούτε η τελευταία προσπάθεια διερευνητικής εντολής ευοδωθεί, τότε την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter