Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξημένη η κίνηση από Καβάλα προς βορειοανατολικό Αιγαίο

kavala 00

Αύξηση που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμα και το 260% παρουσίασε, τους τελευταίους μήνες, η επιβατική κίνηση από το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικότερα τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αναφορικά με τον αριθμό επιβατών και αυτοκινήτων που μετακινήθηκαν από και προς το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», τον Μάιο του 2015 η επιβατική κίνηση προς τη Λήμνο ήταν αυξημένη κατά 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι, τον Ιούνιο κατά 58%, ενώ τον Ιούλιο 8%.
Εξίσου ανοδικά είναι τα ποσοστά και για το νησί της Μυτιλήνης. Το μήνα Μάιο, η αύξηση ήταν της τάξης του 22,5%, τον Ιούνιο «άγγιξε» το ποσοστό του 166%, ενώ τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 35%.
Η μεγαλύτερη, ωστόσο, αύξηση αφορά το νησί της Χίου, για τον Ιούλιο, αφού παρά τους περιορισμούς που είχαν εφαρμοστεί στο τραπεζικό σύστημα, η άνοδος που παρατηρήθηκε ήταν της τάξης των 260%, νούμερο - ρεκόρ για την κίνηση του λιμανιού της Καβάλας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ) Χρήστος Ηλιάδης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχολιάζοντας τα παραπάνω ποσοστά, ότι τα αριθμητικά νούμερα των επιβατών μαρτυρούν μια μεγάλη αλήθεια.
«Αρκεί μόνο να αναφέρουμε, ότι τον Ιούνιο του 2014 μετακινήθηκαν από και προς το λιμάνι της Μυρίνας 4.256 επιβάτες, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός σχεδόν τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 6.744 επιβάτες. Το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι μετακινήθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης 1.296 επιβάτες, ενώ φέτος τον ίδιο μήνα οι επιβάτες έφτασαν τα 3.443 άτομα».
Ο κ. Ηλιάδης υπογραμμίζει ότι η εντυπωσιακή αυτή αύξηση οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους. Ο πρώτος και πιο βασικός είναι η δρομολόγηση νέων, σύγχρονων και αξιόπλοων σκαφών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του βορειανατολικού Αιγαίου που αντικατέστησαν παλιά και προβληματικά πλοία. Ο δεύτερος είναι η κατάργηση των δρομολογίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο τρίτος είναι η βελτίωση των ναυτιλιακών υποδομών του επιβατικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».
«Μάλιστα», σημειώνει ο κ. Ηλιάδης, «η σημαντική βελτίωση των λιμενικών υποδομών του "Απόστολος Παύλος" αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα όλων των τοπικών φορέων για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών που μετακινήθηκαν τόσο προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και τη Θάσο είναι τουρίστες από χώρες της Βαλκανικής και ειδικότερα τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Καβάλας έκαναν μια συντονισμένη και συστηματική τουριστική προβολή όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Την ίδια στιγμή, αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη καλοκαιρινή σεζόν είναι η επιβατική κίνηση από και προς το νησί της Θάσου και στις δύο πορθμειακές γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Κεραμωτής - Λιμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Πιο συγκεκριμένα, φέτος, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρχε μια αύξηση στην επιβατική κίνηση στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής - Λιμένα της τάξης του 11,5% και 5% αντίστοιχα σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς.
Αυξημένη, επίσης, ήταν και η κίνηση των ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων που διακινήθηκαν στην παραπάνω πορθμειακή γραμμή, που έφτασε στο ποσοστό του 30% για το μήνα Μάιο και 2,5% για τον μήνα Ιούνιο.
Πηγή: newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter