Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σκληρό παρασκήνιο για τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ

olp3 0

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με επίκεντρο την επιλογή των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΠ ΑΕ λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ώρα, με τα μέχρις στιγμής ονόματα που ακούγονται όμως να προκαλούν από απογοήτευση έως και ανησυχία σε πολλούς χρήστες του λιμανιού αλλά και σε εκπροσώπους της βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Με την ετήσια τακτική γενική συνέλευση να επαναλαμβάνεται σήμερα, Δευτέρα το πρωί στις 12:00 σε ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος, οι διεργασίες κορυφώνονται.

Στην θέση του προέδρου της, υπό διαδικασία αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, εισηγμένης μετά και την παραίτηση - απομάκρυνση του Γ. Ανωμερίτη, τοποθετείται, όπως αποκάλυψε από την Τρίτη στο capital.gr ο Γιάννης Κούβαρης, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, που μέχρι σήμερα κατέχει ο Παναγιώτης Πετρουλής, φέρεται να προωθείται ο Σταύρος Κυραμαργιός, και σύμφωνα με πληροφορίες, στενός συνεργάτης του ναυτικού πρακτορείου της εταιρείας τακτικών γραμμών Evergreen.

Τοποθέτηση που σύμφωνα με πληροφορίες προκαλεί ανησυχία σε ανταγωνιστικές της Evregreen εταιρίες και ειδικά της MSC η οποία είναι όμως ο μεγαλύτερος πελάτης του προβλήτα Ι που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ.

Σε δύο ακόμα θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο προωθούνται ο Γιώργος Ροϊδης, ναύαρχος εν αποστρατεία και εκ των συμβούλων της κα. Λούκας Κατσέλη, όπως και το μέλος της διοίκησης της ένωσης λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και στενός συνεργάτης του Γ. Ανωμερίτη, Γιώργος Καστελάνος.

Τα δυο τελευταία αυτά ονόματα λέγεται πως συγκεντρώνουν ακόμα λιγότερη αποδοχή μεταξύ των συνεργατών-πελατών του λιμανιού αλλά και του ευρύτερου κύκλων χρηστών και η επιλογή τους χαρακτηρίζεται από τις ίδιες πηγές ως αυστηρά κομματική. Μάλιστα κορυφαίες πηγές χρηστών αναφέρουν πως, "τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, που δεν έχουν πια να προσφέρουν κάτι καινούργιο, ανακυκλώνονται".

Άλλες πλευρές του λιμανιού εμφανίζονται πιο ψύχραιμες σημειώνοντας πως το όποιο νέο διοικητικό συμβούλιο ενδέχεται να αποδειχτεί εξαιρετικά βραχύβιο ενόψει της διαδικασίας αξιοποίησης που θα φέρει νέο στρατηγικό επενδυτή και management.

Αξιοποίηση που περιλαμβάνει την διάθεση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου για την οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και προς το Πεκίνο και προς την Ευρώπη. Προς την εκτίμηση αυτή ίσως να συνηγορεί και η πρόβλεψη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, νέας θέσης εντεταλμένου συμβούλου με αρμοδιότητα την διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού που κατά πάσα βεβαιότητα καταλαμβάνει εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί πως, εκτός αυτής της επιλογής, τα παραπάνω ονόματα φέρονται όλα να αποτελούν προτάσεις ή να έχουν την συγκατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα κατόπιν και συνεννόησης που λέγεται πως έλαβε χώρα με στελέχη της ΟΜΥΛΕ.

Θέση στο ΔΣ φέρεται να έχει προταθεί επίσης να συμμετάσχει και στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδη. Το ΔΣ μαζί είναι 13μελές. Σε αυτό θα εκπροσωπείται όπως πάντα, δια του δημάρχου ο Δήμος Πειραιάς αλλά και δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Τα άλλα τρία ονόματα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter