Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό μελέτη, Εποπτικός Φορέας για τα ναυπηγεία

nafpigerio 123

Την ίδρυση ενός εθνικού, δημόσιου, εποπτικού φορέα για τα ναυπηγεία εξετάζει η κυβέρνηση, έχοντας πειστεί ότι παρά την απαξίωση που έχει υποστεί ο κλάδος εξακολουθεί να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας το οποίο κακώς παραμένει αναξιοποίητο. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ναυπηγείο Νεωρίου, που αντιδρούν τόσο για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, όσο και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

«Το Ναυπηγείο πρέπει να μείνει ανοικτό και να αξιοποιηθεί, γιατί υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται στην ώρα τους», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Όπως αναγνώρισε ο υπουργός Εργασίας, σε πρόσφατο έλεγχο που έγινε στις 11 Ιουνίου στο συγκεκριμένο ναυπηγείο, διαπιστώθηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης ενώ απέδωσε «πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter