Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαμαρτυρία ΟΜΥΛΕ για τη νομική προσφυγή της κυβέρνησης στην ΕΕ

georgakopoylos omile 0054

Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε προ ολίγου με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει προσφύγει νομικά κατά της απόφασης Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ που έθετε θέμα κρατικών ενισχύσεων και φοροαπαλλαγών στην Cosco. Να σημειωθεί ότι το TheSeaNation μέσα από την ειδησεογραφία του είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη προοπτική, καθώς είναι γνωστό ότι μια τέτοια απόφαση δεν αφορά αυτή καθεαυτή την υπόθεση του λιμανιού του Πειραιά αλλά σε περίπτωση που δεν συνέβαινε η προσφυγή θα υπήρχε κίνδυνος να συμπαρασυρθούν όλες οι αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούσαν παραχωρήσεις οι οποίες έχουν προχωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν και οι οποίες αφορούσαν το αεροδρόμιο το Ρίο-Αντίρριο αλλά και άλλα μεγάλα έργα.

Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Κυβέρνηση προσφεύγει υπέρ της COSCO και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα της Καθημερινής και άλλων εφημερίδων, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη προσφύγει από τις 2/6/2015 κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζονται παράνομες, ως κρατικές ενισχύσεις, οι φοροαπαλλαγές που δόθηκαν στην COSCO με τον Ν.3755/2009.

Είναι πολιτικά απαράδεκτο, η Κυβέρνηση, αντί να σπεύσει να ακυρώσει τις φοροαπαλλαγές και να ζητήσει αναδρομικά τα ποσά που έχουν δοθεί παράνομα στην COSCO, όπως επιβάλλει η απόφαση της Επιτροπής, να λειτουργεί υπέρ της COSCO και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ.

Η Κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2006 μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να σιωπούν στο τεράστιο αυτό γεγονός, το οποίο έχει οσμή οικονομικού σκανδάλου. Άλλωστε πρέπει να γνωρίζουν ότι, παρά την όποια προσφυγή, η απόφαση είναι εκτελεστή.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΕ δημιουργεί την υποχρέωση να επανεξεταστεί συνολικά η πολιτική των παραχωρήσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ και να σταματήσει η πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο μέγα αυτό θέμα. Είναι πρόκληση για την κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους από τα μνημόνια πολίτες.

Χαρίζονται με τόση ευκολία φόροι, ενώ ζητούνται από τους πολίτες και τους εργαζόμενους και άλλες θυσίες'.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter