Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς" του παραιτημένου Γ. Ανωμερίτη στους συνδικαλιστές του ΟΛΠ... εν μέσω θέρους με την ανοχή Θ. Δρίτσα (!)

anomeritis 443

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά κ. Γιώργου Ανωμερίτη, να ζητήσει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα να τον αφήσει να προεδρεύσει στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού πριν από την αποχώρηση του, το οποίο έχει προγραμματισθεί για αύριο Παρασκευή, προκειμένου να εισηγηθεί την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων διετούς διάρκειας.

Εξίσου αλγεινή εντύπωση όμως προκαλεί και η απόφαση του κ. Δρίτσα να αποδεχθεί το αίτημα του κ. Ανωμερίτη, μια απόφαση η οποία προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά δεδομένου πως πέραν του ήδη παραιτημένου κ. Ανωμερίτη, την έγκριση καλείται να δώσει μια διοίκηση η θητεία των μελών της οποίας λήγει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, οπότε και έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων για την συγκρότηση νέας διοίκησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation, οι συνδικαλιστές του λιμανιού ήταν αυτοί οι οποίοι επισκέφθηκαν πρώτοι τον κ. Δρίτσα και ούτε λίγο, ούτε πολύ του επέβαλλαν να επιτρέψει στον κ. Ανωμερίτη να προεδρεύσει στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο για τον σκοπό αυτό.

Το ζήτημα παραμένει ανοικτό πάντως και αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη τόσο κατά τη συνάντηση του κ. Ανωμερίτη με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα όσο και στην επιτροπή που συγκαλείται για τον διορισμό νέας διοίκησης και στην οποία θα συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκης, ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας και ο Γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Σπ. Σαγιάς.

Από την πλευρά των παραπάνω πολιτικών και άλλων παραγόντων, είναι ήδη από χθες διάχυτη η δυσφορία τους για την εν λόγω εξέλιξη και προκειμένου ο κ. Δρίτσας να δικαιολογήσει την κίνηση του αυτή, υποστήριξε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και έντονες και ικανές να τινάξουν στον αέρα την Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.

Από την πλευρά τους οι εν δυνάμει διεκδικητές της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά σχολιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη υπογράμμιζαν ότι δεν τους αφορά το θέμα και πως είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το πως θα χειρισθεί το όλο ζήτημα η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Επισήμαναν ωστόσο ότι κατά το τελικό στάδιο της υποβολής των προσφορών τους εκ των πραγμάτων πλέον θα ληφθούν υπόψη και όλα όσα προβλέπουν οι νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εφόσον εν τέλει εγκριθούν.

Ας σημειωθεί ότι η τελευταία Σ.Σ.Εργασίας στον ΟΛΠ είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2013 και προέβλεπε μηδενικές αυξήσεις, ενώ τώρα ουδείς γνωρίζει τι προβλέπει η νέα διετής Σ.Σ.Εργασίας την οποία επιθυμούν αν επικυρώσουν ένας παραιτηθείς Πρόεδρος παρέα με κάποιους συνδικαλιστές του ΟΛΠ, μέσο μιας υπό παραίτηση διοίκησης, με την κάλυψη ενός υπουργού που όπως φαίνεται αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter