Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ: Εκ των έσω λύση για την κάλυψη της θέσης Ανωμερίτη (;)

anomeritis 11

Σε «εξίσωση για δυνατούς λύτες» τείνει να εξελιχθεί το θέμα της κάλυψης της θέσης του παραιτηθέντος μέχρι χθες προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βολιδοσκοπήσεις που έγιναν δεν φαίνεται να απέδωσαν γεγονός που αποδίδεται στο γεγονός ότι ουδείς θέλει μία θέση «μεταβατικού χαρακτήρα» και με το βάρος της διατήρησης των ήδη διαταραγμένων σχέσεων μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών φορέων των εργαζόμενων η θέση των οποίων είναι γνωστή. Όπως γνωστή και η διάθεσή τους για κινητοποιήσεις. Και μάλιστα σε περίοδο που η κυβέρνηση ουδόλως θέλει την περεταίρω απαξίωση του Οργανισμού για ευνόητους λόγους ενώ προτάσσεται και το επιχείρημα ότι δεν πωλούνται οι υποδομές, αλλά ο OΛΠ ο οποίος έχει δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμανιού.

Που όμως δεν φαίνεται να πείθει τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζόμενων κύκλοι των οποίων αντιτείνουν εκτός των άλλων ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί ότι η σημερινή σύμβαση παραχώρησης μεταξύ OΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, που λήγει το 2052, προβλέπει πως ο οργανισμός διαχειρίζεται τις υποδομές του λιμανιού με εισφορά 2% επί των ετησίων εσόδων

Πάντως σήμερα το απόγευμα σε προγραμματισμένη εξ υπουργών σύσκεψη θα επιχειρηθεί να προσδιοριστεί ο διάδοχος του κ. Ανωμερίτη χωρίς να αποκλείεται μία εκ των έσω μετακίνηση μέλους του δ.σ. χωρίς βέβαια και αυτό να είναι δεδομένο στην περίπτωση που υπάρξει άρνηση, οπότε όλα τα ενδεχόμενα για τη Γ.Σ. και το αυριανό Δ.Σ. παραμένουν ανοιχτά.

Στο «σκηνικό που διαμορφώνεται» ενόψει αυριανή συνεδρίαση του δ.σ . του ΟΛΠ που προηγείται της γενικής συνέλευσης κάθε άλλο παρά τυπικού χαρακτήρα θα είναι καθώς εκτός των άλλων υφέρπει και το θέμα της ΣΣΕ το οποίο εμφανίστηκε «αιφνιδίως» με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται καθώς η υφιστάμενη σύμβαση είναι στη λήξη της.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter