Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Χαριστική βολή» για τον Ανωμερίτη η ιδιωτικοποίηση των δέκα λιμανιών (;)

anomeritis 4j

Η γνωστοποίηση της εκπορευόμενης εκ Μαξίμου πρόθεσης της κυβέρνησης να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα οκτώ στρατηγικής σημασίας λιμάνια, εκτός των ΟΛΠ και ΟΛΘ, στις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων που προωθήθηκαν στους «θεσμούς» αποτέλεσε την «χαριστική βολή στην ελπίδα» που διατηρούσε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης να ακολουθηθεί η δική του πρόταση. Για παραχωρήσεις. Σχολιάζοντας τα της παραιτήσεως Ανωμερίτη στο συμπέρασμα αυτό συνέκλιναν κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου καθώς ήταν γνωστή η «εμμονή» του υπέρ του μοντέλου των παραχωρήσεων και όχι των ιδιωτικοποιήσεων των λιμένων.

Θέση που άλλωστε είχε υποστηρίξει και σε πρόσφατη συνεδρίαση του ESPO στην Αθήνα. Καθώς η κυβέρνηση, παρά και τις ενδοπαραταξιακές τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις αντικρουόμενες μέχρι πρότινος δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της, δεν ανέστειλε τη διαδικασία εθεωρείτο ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί η παραίτηση.

Η οποία ωστόσο έγινε μόλις δύο εικοσιτετράωρα προς τις προγραμματισμένης γ.σ. του ΟΛΠ και ένα εικοσιτετράωρο πριν η εξ υπουργών ομάδα αποφασίσει τις αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων λιμανιών μεταξύ των οποίων και του ΟΛΠ. Περί του προσώπου που θα διαδεχθεί τον κ. Ανωμερίτη έχουν κυκλοφορήσει αρκετά σενάρια, για μερικά εκ των οποίων μάλιστα είχε ερωτηθεί ακόμη και ο κ. Δρίτσας, σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς ωστόσο τότε να τοποθετηθεί επ αυτών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις αν το θέμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς εξελιχθεί ομαλά, και δεν εισέλθει στο κάδρο εκλογική διαδικασία σε περίπτωση ρήξης, τότε το νέο διοικητικό σχήμα του ΟΛΠ που θα οριστεί το Σάββατο θα έχει ένα πυκνό διάστημα σχεδόν δύο μηνών μέχρις της προσδιορισμένης δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για να τρέξει τις απαιτούμενες διαδικασίες στο πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής βούλησης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter