Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης των νησιωτικών λιμανιών

lavrio

Ζέον διατηρεί το ενδιαφέρον για το λιμάνι του Λαυρίου η Celestyal Cruises σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα στο πλαίσιο συνέντευξης. Το λιμάνι του Λαυρίου σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises Κυριάκο Αναστασιάδη, έχει τις δυνατότητες ανάπτυξης εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας όπως βέβαια και πολλά άλλα νησιωτικά λιμάνια στα οποία λείπουν οι κατάλληλες υποδομές.

Όπως αναφέρθηκε θα μπορούσαν εταιρείες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων να «υιοθετήσουν» με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων αρχών και των τοπικών φορέων τομείς των νησιωτικών λιμανιών που αποτελούν προορισμούς για κρουαζιερόπλοια και τα οποία θα μπορούσαν να παραχωρηθούν με μακροχρόνια κάλυψη σε συνασπισμούς εταιρειών, όπως συνέβη στο λιμάνι της Μασσαλίας το οποίο γνώρισε ανάπτυξη καθώς εταιρείες κρουαζιέρας μεταξύ των οποίων και η Celestyal Cruises είχαν αναπτύξει τις υποδομές τους αφιερωμένες στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Στόχος είπε ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι να αλλοιωθεί το τοπικό χρώμα με φαραωνικά έργα αλλά να υπάρξουν βελτιωμένες υποδομές που θα συμβάλλουν στην αποκόμιση της δυνατής καλύτερης εικόνας από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.

Άλλωστε είπε η τελευταία εικόνα είναι και αυτή που καθορίζει τη διαμόρφωση της συνολικότερης εικόνας για το συγκεκριμένο επιβατικό κοινό. Τέλος παρατήρησε ότι είναι αδύνατο να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις σε νησιωτικούς προορισμούς καθώς αυτό θα απαιτούσε βάθος χρόνου και μεγάλα κόστη καθώς είναι αδύνατο να βελτιωθούν κατά κύριο λόγο οι οδικοί άξονες και άλλες υποδομές για την υποδοχή μαζικά επιβατών κρουαζιερόπλοιων, όπως συμβαίνει στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter