Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόταση: Να αλλάζουν καύσιμο τα πλοία που πιάνουν Πειραιά

peiraias limani

Η αλλαγή του καυσίμου που χρησιμοποιούν τα πλοία, ώστε μόλις φτάνουν σε απόσταση 1,5 - 2 ναυτικών μιλίων πριν από την είσοδό τους στο λιμάνι να χρησιμοποιούν πετρέλαιο με μικρότερη περιεκτικότητα σε θείο, είναι μεταξύ των προτάσεων που εξετάσθηκαν σε ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και ομότιμος καθηγητής Ν. Μαρκάτος, ο πολιτικός μηχανικός - περιβαλλοντολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ Μιχ. Χριστόλης, οι διευθυντές του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πλοίαρχος Ιωάννης Κουρουνιώτης (Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας) και πλοίαρχος Αλέξανδρος Λαγουρός (Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), ο προϊστάμενος του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά πλωτάρχης Νεκτάριος Βατίκαλος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πειραιά.

Επίσης ένα ακόμη μέτρο που συζητήθηκε είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα πλοία στο επιβατικό λιμάνι, ώστε να μη χρησιμοποιούν τις ηλεκτρογεννήτριές τους. Πιλοτικά θα μπορούσε να μελετηθεί η εφαρμογή του μέτρου σε έναν τομέα του λιμανιού, π.χ. στα κρουαζιερόπλοια ή στα πλοία του Αργοσαρωνικού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter