Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σταθάκης: Συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων

stathaki 44669

Προχωρά κανονικά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Παράλληλα πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων - από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση - όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ.

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» και η Ελλάδα εξετάζει «εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με την πώληση του Ελληνικού, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», προσθέτοντας:

«Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία».

Bloomberg: Η πώληση του ΟΛΠ - αλλαγή πολιτικής για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πώληση του ΟΛΠ σημαίνει μια αλλαγή πολιτικής για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι πρότινος είχε δεσμευτεί πως θα εμποδίσει μια τέτοια κίνηση, σημειώνει το άρθρο του Bloomberg.

Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε πως η πώληση του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων και ότι η κυβέρνηση συμφωνεί για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για να έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter