Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παμπειραϊκή επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην συγκέντρωση των εργαζομένων στα λιμάνια και στον ΟΛΠ στις 7/05/1, απευθύνει με ανακοίνωση της η Παμπειραϊκή Επιτροπή, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, στις γραμμές της οποίας συστρατεύονται και ενώνονται ευρύτατες κοινωνικές – πολιτικές δυνάμεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επιστημονικοί φορείς, επιμελητήρια, αυτοδιοικητικές αρχές και άλλες συλλογικότητες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους, τα μικρομεσαία στρώματα που έχουν την επιχειρηματική τους δράση στον Πειραιά να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στα λιμάνια και στον ΟΛΠ των οποίων το ξεπούλημα σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και συμφέροντα μεθοδεύεται για άλλη μια φορά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας στροφή 360ο, εγκαταλείποντας τον προεκλογικό του λόγο και τις δεσμεύσεις προς τον λαό επιχειρεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δήλωνε ότι θα καταργηθεί) την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό, τους εργαζομένους και την κοινωνία η δήλωση του Υπουργού Γ. Σταθάκη ότι «Η κυβέρνηση – το ΤΑΙΠΕΔ περισσότερο – βρίσκεται φυσικά σε διαπραγματεύσεις με την COSCO ώστε να αναζητηθούν όροι και προϋποθέσεις στον ισχύοντα αυτήν την στιγμή διαγωνισμό που μπορούν να αλλάξουν και πρέπει να αλλάξουν, για να γίνουν περισσότερο επωφελείς για την χώρα μας». Πέρα από την πολιτική γκάφα ολκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, αποκαλύπτει όμως ότι η κυβέρνηση προνομιακά διαπραγματεύεται τους όρους της σύμβασης με την κινέζικη εταιρία. Η επιχείρηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ να μαζευτεί η δήλωση του Υπουργού όχι μόνο δεν άλλαξε τα δεδομένα αλλά κατέδειξε ξεκάθαρα την κυβερνητική βούληση να ξεπουληθεί ο ΟΛΠ!!!

Όπως αποκάλυψε αργά το βράδυ 5/5/2015 στο REUTERS παράγοντας του ΤΑΙΠΕΔ οι λεγόμενες τροποποιήσεις θα αφορούν όχι το 67% αλλά το 51% του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.
Προκαλεί εντύπωση η σιωπή στους χειρισμούς, στις διαπραγματεύσεις και στην σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει τον διαγωνισμό και όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί σιωπούν για το επιχειρούμενο έγκλημα πιστεύοντας άραγε τι; Ότι η διαχείριση του προβλήματος από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ θα πέσει πιο μαλακά και δεν θα ακουμπήσει τις πολιτικές ευθύνες συνολικά της κυβέρνησης;

Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί, κεντρικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του στην Βουλή και στην τοπική κοινωνία οφείλουν να εγκαταλείψουν την ένοχη σιωπή και αφωνία.
Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, τα συνδικάτα απορρίπτουν απερίφραστα την κυβερνητική προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, θα σταθούν με τους αγώνες τους απέναντι σε αυτές τις επιλογές και στην απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις θα οργανώσουν συντονισμένα την πάλη τους και θα εμποδίσουν με πολύμορφους αγώνες το ξεπούλημα του ΟΛΠ.

Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας ήταν και είναι απαράβατη αρχή και προϋπόθεση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μια άλλη πολιτική ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος του λαού και των εργαζομένων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter