Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ουδέν νεώτερον από το... μέτωπο»!

olp 5931

«Ουδέν νεώτερον από το... μέτωπο», εκτός της επιστολής ΤΑΙΠΕΔ με την οποία γνωστοποιείται ότι συνεχίζει ο διαγωνισμός, παρά το γεγονός ότι το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της εξέλιξης των διαγωνισμών ΟΛΠ και ΟΛΘ, βρίσκονται μόνιμα στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών στα θέματα της οικονομίας, όπου ως γνωστών για τους «θεσμούς» το θέμα των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί και για τις δύο πλευρές σημείο επαφής των «κόκκινων γραμμών».

Το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει νεότερο -πολύ δε περισσότερο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της β' φάσης - επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι νωρίτερα σήμερα ο Pρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Γ. Ανωμερίτης, ερωτηθείς στο περιθώριο συνεντεύξεως για το επικείμενο συνέδριο του ESPO στον Πειραιά περί των προθέσεων του έναντι των κυβερνητικών χειρισμών, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν και εφόσον υπάρξουν νεότερα υπενθυμίζοντας ωστόσο τη γνωστή του θέση περί παραχωρήσεων.

Με βάση τα δεδομένα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις δύο αποκρατικοποιήσεις χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα το ΤΑΙΠΕΔ να έχει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους μετέχοντες του διαγωνισμού, για το ποιοι όροι του διαγωνισμού αλλάζουν, αν αλλάξουν αλλά και για τα ποσοστά άνω του 51% που εικάζεται ότι θα διατεθούν καθώς και των περισσότερων του 51% ποσοστών που αποτελούν αντικείμενο σεναρίων για το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση θα κρατήσει για λογαριασμό της και ποιο ποσοστό.

Ουσιαστικά όλα θα κριθούν εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει την ημερομηνία διεξαγωγής των β' φάσεων, όπου όπως έχει γράψει το TheSeaNation κατ' επανάληψη, τότε και μόνο τότε θα καταστούν σαφή τα πλαίσια των διαγωνισμών.

Αλλά και η διάθεση των εμπλεκόμενων να προχωρήσουν ή όχι στη β' φάση.

Για το θέμα αυτό έχει καταγραφεί η διάθεση συμμετοχής στους διαγωνισμούς υπό την προϋπόθεση ότι θα παραχωρηθεί ποσοστό 51% και άνω μαζί με το management, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει άλλος σχολιασμός επί του θέματος.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter