Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΜΥΛΕ: Δώστε τέλος στους διαγωνισμούς ΟΛΠ – ΟΛΘ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΥΛΕ 1Για δημιουργία τρομοκρατικής ασάφειας στους εργαζόμενους στα λιμάνια, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, η οποία σε σημερινή της συνεδρίαση εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώνεται αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της με βάση τις οποίες έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχει σταματήσει θεσμικά τους διαγωνισμούς για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ. Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία το πρώτο 15μερο του Μάη, απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Το Δ.Σ/ΟΜΥΛΕ, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα 27/04/2015, εκτίμησε τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών.

Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της στις Προγραμματικές Δηλώσεις , με βάση τις οποίες και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει σταματήσει θεσμικά του διαγωνισμούς ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Απεναντίας με αντιφατικές δηλώσεις και διαρροές που αφορούν σε δεσμεύσεις για τη συνέχιση των διαγωνισμών, δημιουργεί « τρομοκρατική ασάφεια» στους εργαζόμενους στα Λιμάνια.

Αποσαφηνίζουμε και γνωστοποιούμε για μία ακόμα φορά ότι:

Οι προκηρύξεις για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου ΟΛΠ & ΟΛΘ στερούνται κάθε νομικής πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης.

Δεν υπακούουν σε κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό εθνικής και λιμενικής πολιτικής. Δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις προς όφελος ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Ιδιαίτερα στον ΟΛΠ με τη συνέχιση της ευνοϊκής πολιτικής υπέρ της COSCO με τη χαρισματική φορολογική πολιτική και τους λεγόμενους «Φιλικούς Διακανονισμούς» η συνέχιση της πώλησης αναδεικνύεται σε καραμπινάτο οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο.

Καλούμε τη Κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στη πώληση των Ο.Λ.Π. & Ο.Λ.Θ. και να σχεδιάσει άμεσα μια Εθνική Λιμενική Πολιτική με:

• Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα
• Επενδυτικές πρωτοβουλίες
• Άμεσες προσλήψεις
• Θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις

Το Δ.Σ./ΟΜΥΛΕ, με βάση τα παραπάνω ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας μέσα στο πρώτο 15/νθήμερο του Μάη, με ταυτόχρονη μαζική συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια έχοντας ως ισχυρή παρακαταθήκη τους Αγώνες που έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στα Λιμάνια».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter