Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διάσταση απόψεων Τσίπρα – Δρίτσα για τον ΟΛΠ...

dritsas cosco

Την ώρα που το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο ομόλογο του κ. Λι Κετσιάνγκ συζήτησαν το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση και των δύο πλευρών να προχωρήσουν σε μια win-win συμφωνία, ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας επανέλαβε πως «τα λιμάνια δεν πωλούνται». Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι «το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών εξετάζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», εννοώντας προφανώς πως το ζήτημα αυτό το χειρίζεται πλέον ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε όμως ότι «κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλκεται από την μυθοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων».

Το θέμα όμως δεν είναι αν έλκεται ή δεν έλκεται από τις κάθε είδους μυθοποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τι κάνει η κυβέρνηση και αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Δρίτσας ο οποίος συνεχίζει να προσμετρά τις γνωστές και εν πολλοίς εκτός τόπου και χρόνου ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας πως είναι πλέον υπουργός κυβέρνησης και όχι στέλεχος κόμματος.

Κάποια στιγμή, πολύ σύντομα αν είναι δυνατόν, θα πρέπει ο κ. Δρίτσας να αποδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση και ως κυβέρνηση οφείλει να κυβερνά και να λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα όχι τις κάθε είδους ιδεοληψίες της κάθε παρδαλής συνισταμένης του κόμματος, αλλά το καλό του τόπου και της εθνικής οικονομίας.

Πρέπει λοιπόν σε πρώτη φάση να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στην οποία είναι μέλος. Είναι λάθος να πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει σε ευθύνη την κυβέρνηση ως προς την διακυβέρνηση της χώρας. Αφενός δεν το προβλέπει το Σύνταγμα και αφετέρου δεν συνηθίζεται πλέον στην Ελλάδα από την επταετία και μετά...

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter