Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λι Κετσιάνγκ: «win-win» συμφωνία o Πειραιάς για Κίνα και Ελλάδα

kinezos prwthypourgos

Η στενότερη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας σε συγκεκριμένους τομείς, με πρώτο και κύριο το λιμάνι του Πειραιά, αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κινέζο ομόλογό του ότι η Ελλάδα στοχεύει σε ενίσχυση της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τη μεριά του, ο Λι Κετσιάνγκ. υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών εκφράζοντας την σθεναρή υποστήριξή του σε ό,τι έχει να κάνει με το λιμάνι του Πειραιά. Όπως ανέφερε, το έργο της Cosco ενσωματώνει την παραδοσιακή φιλία των δύο χωρών και θα συμβάλει στην αύξηση, με πραγματικούς όρους, της συνεργασίας τους.

Παράλληλα θα λειτουργήσει «ενισχυτικά» στην πολυπόθητη τόνωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ ωφελημένη θα βγει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμα θα ωθήσει και σε άλλες κινεζικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε άλλους είδους επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, η κατασκευή της Land-Sea Express Line, μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Όπως τόνισε στην συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, πρόθεση της εταιρείας είναι να μετατρέψει τον Πειραιά σε λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Πρόσθεσε, δε, πως θα είναι μια «win-win» συμφωνία για την Κίνα και την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, ανέφερε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ενισχύσει εμπράκτως τη συνεργασία των δύο χωρών και ότι είναι απόλυτα βέβαιος πως υπάρχουν πολλές προοπτικές σε αυτή τη συνεργασία.

«Η φιλία της Ελλάδας με την Κίνα έρχεται από το απώτατο παρελθόν και η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να γίνει ο στρατηγικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Ελπίζω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η Express Line», φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι υποστηρίζει σταθερά την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και γι' αυτόν το λόγο θα επιταχύνει τα έργα στον ΟΛΠ.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter