Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σταθάκης για ΟΛΠ: Συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας

Stathakis 3

Συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση. Τούτο αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου σε θέματα επικαιρότητας μείζονος σημασίας για την οικονομία. Να σημειωθεί ότι το θέμα της συμμετοχής του Δημοσίου και το σχήμα που θα ακολουθεί αποτελεί πεδίο συζητήσεις από της τοποθετήσεως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη πρόσφατα στην Βουλή κατά τη συζήτηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων όπου ο ΟΛΠ και η αποκρατικοποίησή του αποτέλεσαν εκ των σημείων που διασταύρωσαν τα ξίφη τους πολιτικοί αρχηγοί.

Η εξέλιξη έρχεται να δημιουργήσει νέο πεδίο συζητήσεων για την πορεία της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης καθώς αναμένεται πλέον από το ΤΑΙΠΕΔ να «μεταφράσει» τις κυβερνητικές δηλώσεις και να τις «μετουσιώσει» σε κείμενο πρόσκληση για την δεύτερη, και ουσιαστική, φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ωστόσο κοινή αντίληψη κύκλων της αγοράς είναι ότι πιθανώς το ενδιαφέρον να ατονήσει, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την τύχη του προϋπολογισμένου ποσού εσόδων από την «αποκρατικοποίηση» της λίστα Βαρουφάκη αν το 51% δεν περάσει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ταυτόχρονα με το management και με βάση άλλα υφιστάμενα μοντέλα εντός του ελληνικού οικονομικού γίγνεσθαι.

Νωρίτερα σήμερα πάντως το ΕΒΕ Πειραιώς παρουσίασε τη «δική του πρόταση» για το εν λόγω σχήμα εμπλέκοντας τους επιμελητηριακούς φορείς στην εξαγορά μετοχών του ΟΛΠ εφ όσον «τρέξει» το «πολυμετοχικό σχήμα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter