Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επανεκλογή Χατζηαντωνίου στην προεδρία της Δ.Ν.Ε.

xatziantoniou dne 54

Με την επανεκλογή του Ι. Χατζηαντωνίου, για δεύτερη συνεχή θητεία, στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης ολοκληρώθηκε προ ολίγου η διαδικασία συγκρότησης σε σώμα από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στην εκλογο-απολογιστική γενικής συνέλευση που προηγήθηκε.

Θέση της Ένωσης, όπως αυτή διατυπώθηκε, είναι ότι από πλευράς της πολιτείας, απαιτείται ευελιξία και προ πάντων ταχύτητα κινήσεων και αποφάσεων, για την σχηματοποίηση της αναγκαίας λιμενικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης στα στρατηγικής σημασίας λιμάνια, περαιτέρω σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων παγκόσμιων διαχειριστών λιμενικών υποδομών, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διαγωνιστική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γ.σ. το επίκεντρο των συζητήσεων αφορούσε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ασκούμενη λιμενική πολιτική αλλά και εκείνες στο διεθνές περιβάλλον με τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των λιμένων αλλά και το σκηνικό που διαμορφώνουν πλέον οι «συμμαχίες» των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Δ.Ν.Ε. κ. Ι. Χατζηαντωνίου επεσήμανε ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση συμπληρώνει εφέτος 93 χρόνια συνεχούς δυναμικής και γόνιμης προσφοράς στη Ναυτιλιακή κοινότητα, τον εμπορικό κόσμο αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας. Μίας πορείας με σημαντικούς σταθμούς αλλά και με πρόταγμα πάντα την ανάπτυξη της Ναυτιλιακής Πρακτορείας και την προάσπιση των συμφερόντων των μελών.

Αναφορά έγινε στα σοβαρότερα από τα θέματα που απασχόλησαν την Ένωσης κατά το παρελθόν έτος 2014, στις ενέργειες του Δ. Σ. προς αντιμετώπιση αυτών, τις δοθείσες λύσεις καθώς και στις εξελίξεις επί ενός εκάστου εξ αυτών. Επίσης αναφέρθηκε στην εν γένει κατάσταση του λιμένος Πειραιώς, σχετικά με την λειτουργικότητα των Terminals τόσο του ΟΛΠ.ΑΕ, όσο και του ΣΕΠ.ΑΕ, η οποία επί του παρόντος είναι ικανοποιητική. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κύρωση από την Βουλή της συμφωνίας ΟΛΠ – COSCO (φιλικός διακανονισμός), η οποία και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση σειράς επενδύσεων στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση πολλών συναντήσεων των Επιτροπών Εργασίας της Δ.Ν.Ε. «Container Terminals» ως και «Car Terminal - Κρουαζιεροπλοίων – Συμβατικών φορτίων», προς εξέταση και επίλυση διαφόρων προβλημάτων κατά την άσκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των Μελών.

Σημείωσε ιδιαίτερα την συνεργασία της Δ.Ν.Ε. με συγγενικούς φορείς του Λιμενικού, Ναυτιλιακού και ευρύτερου εμπορικού χώρου, η οποία συνεχίσθηκε και κατά την διάρκεια του περασμένου έτους με συσκέψεις και την συμμετοχή σε όργανα διαφόρων Φορέων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Προέβη επίσης στην συνοπτική παρουσίαση των ενεργειών του προεδρείου στα πλαίσια των δράσεων προς επίλυση διαφόρων προβλημάτων, πέραν των προσωπικών παρεμβάσεων αυτού σε μία σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών, Ναυτιλίας, Περιφέρειας Αττικής, Επιμελητηρίων, και άλλων φορέων, με την επισήμανση της επιτυχούς πάντοτε παρουσίας στον Λιμενικό και ευρύτερο Ναυτιλιακό και Εμπορικό χώρο.

Η νέα διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το έργο της προηγουμένης, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων των Μελών, την αρμονική και δημιουργική συνεργασία μετά των αρμοδίων Αρχών και λοιπών Φορέων ως και την περαιτέρω ένταση των προσπαθειών και παρεμβάσεων, όπου παρίσταται ανάγκη, για την συνεχή βελτίωση των ρυθμών λειτουργίας των μεγάλων λιμένων της Χώρας.

Το νέο δ.σ. έχει ως εξής : πρόεδρος : Χατζηαντωνίου Ιωάννης, αντιπρόεδρος : Κατσίνας Περικλής, γενικός γραμματέας : Κωστόπουλος Φίλιππος, ταμίας : Μπούτος Αθανάσιος και τακτικά μέλη οι κ. : Μούσκος Κωνσταντίνος, Καρακώστας Άγγελος και Καλλίτσης Γεώργιος ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι κ.: Αγγελοπούλου Σμαράγδα, Δούκας Αντώνιος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter