Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΝΕΝ: Ο ΟΛΠ πωλείται, δεν παραχωρείται και δεν τεμαχίζεται

Ntalakogiorgos 2012

Υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΛΠ, τάσσεται για μια ακόμη φορά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, με νέα ανακοίνωση της υπογραμμίζοντας ότι η επιμονή της κυβέρνησης, θα αποτελέσει αιτία οξύτατης αντιπαράθεσης με όλη την κοινωνία και τον λαό της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που κυριαρχούν στους εργαζόμενους του Πειραιά από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση – βόμβα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος μετά το τέλος των επαφών που είχε με Κινέζους κυβερνητικούς εκπροσώπους εξήγγειλε από το Πεκίνο ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει το 67% του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ και ότι εντός λίγων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

Τονίζουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια στον Πειραιά δημιουργήθηκε ένα πλατύ μέτωπο πολιτικών, κοινωνικών, επιστημονικών συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων με κοινό στόχο να αποτρέψουν το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας που από κοινού είχαν αποφασίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε πλαισίωσε και συμμετείχε ενεργά σε αυτό το Παμπειραϊκό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Στελέχη του που σήμερα είναι Υπουργοί στην Κυβέρνηση, Βουλευτές και στην Αυτοδιοίκηση είχαν ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή σε αυτόν τον κοινό αγώνα.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ (παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει με την άνοδο στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν γνωστό μετά την δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στο BBC που άφηνε ευθέως ορθάνοικτο τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση ότι ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης και στις άμεσες προτεραιότητές της. Μόνο όσοι εσκεμμένα εθελοτυφλούσαν δεν αντιλαμβάνονταν τις συγκεκριμένες αυτές εξελίξεις που θα ακολουθούσαν......

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αιτιολογώντας την απόφαση αυτή στο Tweeter με την επιστροφή από την Κίνα αναφέρει «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο πώς θα παράγουμε χρήματα, πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία και πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία».

Πρόκειται για θέση και επιχειρήματα τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές και προγραμματικές θέσεις τόσο στον λαό όσο και στην Βουλή και στην ουσία συνιστούν αναβίωση των προπαγανδιστικών απόψεων Σαμαρά – Βενιζέλου – Βαρβιτσιώτη αναφορικά με τον ΟΛΠ.

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή πολιτική – κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια διαλυτική και καταστροφική επιλογή παραδίδοντας τον ΟΛΠ στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Η ΠΕΝΕΝ που είχε ουσιαστική συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, απευθύνει και τώρα ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους φορείς (κοινωνικούς – πολιτικούς – συνδικαλιστικούς) άμεσα να πάρουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να εμποδίσουν την υλοποίηση της επαίσχυντης αυτής κυβερνητικής απόφασης.

Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για το εργατικό και μαζικό κίνημα και τυχόν επιμονή της κυβέρνησης θα αποτελέσει αιτία οξύτατης αντιπαράθεσης με όλη την κοινωνία και τον λαό της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter