Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις

olp 987

Οι σε προχωρημένο στάδιο διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων θα παραμείνουν σεβαστές με βάση το νόμο και με γνώμονα την διασφάλιση της παροχής δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους στόχους της εθνικής πολιτικής αλλά και τη συμμόρφωση προς τη νομοθεσία της ΕΕ.

Τούτο απορρέει σύμφωνα με το Reuters στο έγγραφο το οποίο απέστειλε η κυβέρνηση στο Eurogroup το οποίο τις επόμενες ώρες θα τεθεί στην «βάσανο» της τηλεδιάσκεψης προκειμένου να προχωρήσουν οι γενικότερες διαδικασίες για την στήριξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με βάση τα όσα έχει αιτηθεί το τελευταίο διάστημα.

Εκ του γεγονότος συνάγεται ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες για τα δύο μεγάλα λιμάνια, καθώς έχει προσδιοριστεί εντός του προσεχούς μήνα να συμβεί η β' φάση του διαγωνισμού κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Ως γνωστόν στον Πειραιά Cosco και APM Terminals φαίνονται οι επικρατέστεροι για την διεκδίκηση του Οργανισμού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό εξακολουθεί να παραμένει ρευστό παρά τα γεγονός ότι και εκεί υπάρχει η παρουσία των Δανών.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα φορείς των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης είχαν εκφράσει την «αγωνία» τους, για τη στασιμότητα στην οποία είχαν περιέλθει τα θέματα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις απαιτεί γενναία χρηματοδότηση με στόχο τον ολικό εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών του υποδομών και ανοδομών που θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να φέρουν το λιμάνι στο ρόλο που του πρέπει στον άξονα της Εγνατίας αλλά και γενικότερα ως κομβικού λιμένα στο «μαλακό υπογάστριο» της Βαλκανικής.

Εκ των γεγονότων φαίνεται ότι και αυτό το λιμάνι θα συνεχίσει τη διαγωνιστική του διαδικασία όπως και ο Πειραιάς.

Ενώ με βάση τα δεδομένα, το θέμα της σιδηροδρομικής κάλυψης δηλαδή του διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμάται πάντα σύμφωνα με το Reuters κ τα στοιχεία που επικαλείται από τα ελληνικό κείμενο ότι θα τεθεί υπό νέα εξέταση εξαρχής προς εξέταση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter