Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΗ: Ενημερωτική συνάντηση Κουντουρά-Μπρα για την κρουαζιέρα

IMAG4109 1

Συνάντηση εργασίας είχε χθες με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (ΟΛΗ) Ιωάννης Μπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Νομού Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. Κωστή Δαμαβολίτη.


Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της νέας Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΟΛΗ στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαίτερα αυτού της κρουαζιέρας.
Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε από τον κ. Μπρα το πολυβραβευμένο μοντέλο διαχείρισης και επαύξησης εμπειρίας επισκεπτών 5-αισθήσεων που έχει αναπτύξει ο ΟΛΗ, αλλά και τα θετικά μετρήσιμα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τον προορισμό και το νησί. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κατέθεσε στη νέα πολιτική ηγεσία την ιδέα του για επέκταση του μοντέλου και σε άλλους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας.
Ταυτόχρονα, ο κ. Μπρας πρότεινε την δημιουργία Εθνικού συμβουλίου κρουαζιέρας. Το συμβούλιο θα έχει ρόλο συμβουλευτικού οργάνου προς την πολιτεία για ζητήματα συνολικής ανάπτυξης της συγκεκριμένης βιομηχανίας και αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους προορισμούς κρουαζιέρας.
Τέλος, έγινε συζήτηση για τα οφέλη της κρουαζιέρας στην προσπάθεια που διεξάγει ο τουριστικός κλάδος για 12μηνη τουριστική περίοδο. Ιδιαίτερα, σημαντικός και σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο ρόλος Home port, που δίδει σημαντικά οφέλη στην εθνική & τοπική οικονομία. Η προσπάθεια προώθησης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από ένα συγκροτημένο μοντέλο εξωστρέφειας.
Συμφωνήθηκε σύντομα να γίνει νέα συνάντηση για περαιτέρω συνεργασία και συζήτηση για συγκεκριμένες δράσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter