Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΜΥΛΕ: Όχι σε παραχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις λιμένων

OLP 6565

Αντίθετη σε ιδιωτικοποιήσεις αλλά και παραχωρήσεις λιμένων δήλωσε στην συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ. Δρίτσα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της.

Από τον κ. Δρίτσα η ΟΜΥΛΕ ,κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, επίσης ζήτησε να βρεθεί η νομική βάση για την επιστροφή στον κρατικό έλεγχο των μετοχών που είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ κάτι που σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη συνάντηση διερευνά και η κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας άκουσε το σκεπτικό της Ομοσπονδίας ενώ επίσης έγινε και γνώστης αιτήματος για προσλήψεις προσωπικού στα λιμάνια του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.Για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στα δύο μεγάλα λιμάνια, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δύο ενώσεων, ζήτησαν την κατάργηση του αναγκαστικού μνημονιακού νόμου 4024, που σύμφωνα με τους ίδιους περικόπτει μισθολογικά κάθε μήνα περίπου το 35% της μισθοδοσίας από τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και ΟΛΘ. Μάλιστα οι ίδιοι χαρακτήρισαν το νόμο αυτό αντι-επιχειρηματικό καθώς λειτουργεί όπως τόνισαν με το σκεπτικό «ότι όσο πιο πολύ δουλειά έχετε τόσο πιο λίγα λεφτά θα παίρνετε». Ζήτησαν επίσης να ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για τους εργαζόμενους που εργάζονται στα πολυμετοχικά λιμάνια Πάτρα, Βόλο Ηράκλειο, καθώς εκεί δήλωσαν, οι μισθοδοσίες έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο.Επίσης τόνισαν ότι πολλά λιμάνια έχουν εγκαταλειφθεί σκόπιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να πωληθούν.
Το ενδιαφέρον πλέον όσον αφορά στην τύχη των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στρέφεται στο πεδίο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης καθώς ως γνωστόν έχει γίνει λόγος από κυβερνητικά στελέχη για παραχωρήσεις, έστω και με την κάλυψη διακρατικών συμφωνιών, στις οποίες όπως προαναφέρθηκε είναι αντίθετη η Ομοσπονδία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter