Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε αναζήτηση «χρυσής τομής»

limani pireas 5435636

Την «χρυσή τομή» εκτιμούν κύκλοι των παραγωγικών τάξεων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων, ότι θα αναζητήσει το προσεχές διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, και Τουρισμού με βάση τα όσα ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής και αναφορικά με την παρουσία της Cosco δια της συμβάσεως παραχώρησης στο λιμάνι του Πειραιά. Η σημερινή μέρα είχε όπως εκτιμούν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς κατέστη σαφές από τη νέα κυβέρνηση ότι οι αποκρατικοποιήσεις δε θα προχωρήσουν πολλώ δε μάλλον εκείνες που αφορούν αναπτυξιακού χαρακτήρα υποδομές.

Ωστόσο, πέραν του μηνύματος που δίνεται στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους η αναφορά για διακρατικού επιπέδου συνεργασίες φανερώνουν τη διάθεση ης κυβέρνησης, πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδίων κύκλων, να βρουν μια «ομπρέλα» ώστε η χώρα να μην απολέσει των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της σε διεθνές εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Άλλωστε η συνάντηση που είχε ο Κινέζος Πρέσβης με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα προ της ορκωμοσίας της παρούσας κυβέρνησης προσέλαβε ιδιαίτερης σημασίας καθώς είναι δεδηλωμένη η διάθεση της Κίνας να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων και βέβαια της ώθησης που μπορεί να προσδώσουν αυτές στην ελληνική οικονομία και στο άνοιγμα θέσεων εργασίας.

Τα περί άρσης των προγραμμάτων αποκρατικοποίησης ήδη κάνουν ειδησεογραφικά τον γύρο του κόσμου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εξελίξεις αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά δεδομένου ότι η Κίνα το έχει εντάξει ως κόμβο, μείζονος σημασίας στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού ο οποίος καταλήγει δια θαλάσσης στον Πειραιά και συνεχίζει σιδηροδρομικά προς τις αγορές της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης έως και μέχρι τα λιμάνια της Β. Θάλασσας από όπου επίσης υπάρχουν κινεζικοί σχεδιασμοί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter