Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για την Cosco

dritsas

Με φόντο τις χθεσινές δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη περί «εγκληματικού μηχανισμού» όπως χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ επανεξέτασης όλων των ιδιωτικοποιήσεων όσο και αν αυτές έχουν προχωρήσει, η σημερινή δήλωση Θ. Δρίτσα περί της επανεξέτασης της συμφωνίας με την Cosco δημιουργεί νέα δεδομένα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνοντας πλέον ένα σαφές σήμα στους υποψήφιους επενδυτές, ότι καμία ιδιωτικοποίηση, άρα και τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων, δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικό έργο. Το προηγούμενο διάστημα περί των αποκρατικοποιήσεων είχε δημιουργηθεί άχλη καθώς είχαν γίνει δηλώσεις ακόμα και για διακρατικές συμφωνίες που άφηναν να εννοηθεί ότι υπάρχει ανοικτό παράθυρο, εφόσον το ενδιαφέρον εκδηλώνεται από κρατικές εταιρείες κρατών που ενδιαφέρονται μετά από διακρατικές συμφωνίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Ουσιαστικά 24 ώρες πριν της επίσημης εκδήλωσης για τα εγκαίνια της επέκτασης του Προβλήτα ΙΙΙ, που ως γνωστόν έχει αναλάβει η Cosco, σε υλοποίηση του Φιλικού Διακανονισμού το θέμα της Cosco έρχεται μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις δηλώσεις Θ. Δρίτσα απάντησε νωρίτερα Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ. Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρίτσας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, είπε πως θα επανεξεταστεί η συμφωνία με την Cosco για να συμπληρώσει πως: «είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών» και πως «χρειάζεται επανεξέταση και της συμφωνίας με Cosco».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση. Με ανακοίνωση της η Μαρία Σπυράκη σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, δια του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την COSCO για τον Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την COSCO, με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από πολύ κόπο της κυβέρνησης. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter