Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάτρα: Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

patra limani 2

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και τη σύλληψη τριών ημεδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο νότιο λιμένα Πατρών.


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε διενεργούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), με φορτίο παλέτες που περιείχαν χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, εντοπίστηκαν με τη χρήση κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων X (X-RAY VAN), επιμελώς κρυμμένες σε μηχανικό εξάρτημα του τράκτορα και συγκεκριμένα εντός του φίλτρου καμπίνας, είκοσι δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών διακοσίων ενενήντα τριών και μισό γραμμαρίων (11.293,5 gr).
Ο 61χρονος οδηγός του ανωτέρω οχήματος, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί με το Φ/Γ όχημα σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, με προορισμό την Ιταλία, συνελήφθη, ενώ κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στελεχών του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος καθώς και ο 43χρονος υπεύθυνος του φορτίου, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. όχημα στην πόλη των Πατρών.
Από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, τα ανωτέρω οχήματα, οκτώ (08) κινητά τηλέφωνα καθώς και μία συσκευή πλοήγησης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter