Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τιμητική βράβευση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

bras 4367

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια για την μετεξέλιξη του λιμανιού του Ηρακλείου σε ένα σύγχρονο και κομβικό λιμάνι στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση του ΟΛΗ, παράλληλα με την εξωστρεφή στρατηγική που εφαρμόζει, επιχειρεί να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λιμενικών υπηρεσιών και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες και τους επισκέπτες του λιμανιού σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. Παράλληλα, ο ΟΛΗ προχωράει σε σημαντικές μελέτες και επενδύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης σημαντικών φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό, αλλά και των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα και γενικά αερίων του θερμοκηπίου. Ήδη έχει εγκαταστήσει σύγχρονο σύστημα ελέγχου εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης νερού άρδευσης, το οποίο αυξομειώνει την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται για το πότισμα των χώρων πρασίνου, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, ένταση ανέμου, κλπ).

Στον τομέα της ενέργειας έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού του επιβατικού σταθμού του λιμένος, έκτασης 2.500τ.μ., με χρήση συστήματος γεωθερμίας, που θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, που στην Κρήτη παράγεται με καύση πετρελαίου. Με τον ίδιο στόχο έχει ετοιμαστεί μελέτη για την συνολική αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του λιμένα με αντίστοιχους τύπου LED, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σε διάφορους χώρους του λιμένα έχουν εγκατασταθεί ενημερωτικές και διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες ηλεκτροδοτούνται με την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ.

Για όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του, κ. Ιωάννης Μπρας, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Environmental Awards 2015" κερδίζοντας το "SILVER" βραβείο στην κατηγορία "Port Management – Eco Port – Technologies for Sea Water Renewal".

Η Διοίκηση του ΟΛΗ δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια της προκειμένου το λιμάνι μας να γίνει ένα ολοκληρωμένο 'Πράσινο' λιμάνι, που θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων. Με αυτό το πνεύμα, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την περαιτέρω ανάδειξη του Ηρακλείου και της Κρήτης σε κάθε τομέα ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter