Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρβιτσιώτης: «Δεν είναι νυχτερινή τροπολογία ο φιλικός διακανονισμός»

vavritsiotis 55433

Απορριπτικός της «κατηγορίας» ότι ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ- COSCO εισήλθε στη Βουλή με «νυχτερινή τροπολογία» ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Real FM όπου ερωτήθηκε σχετικά μεταξύ των άλλων για το επίκαιρο πολιτικό θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Ο υπουργός τόνισε ότι θα ήθελε ένα αυτοτελές νομοσχέδιο, στο οποίο να περιλαμβάνεται η συμφωνία αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων ήταν αδύνατο.

Ειδικότερα για τις κατηγορίες ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει το θέμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ OΛΠ - COSCO μέσω «νυχτερινής τροπολογίας» ο υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο φιλικός διακανονισμός είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 , την πρώτη ημέρα που ανέλαβα Υπουργός Ναυτιλίας.

Πέρασε απ' όλα τα κύματα, πέρασε την αμφισβήτηση της Τρόικας και πέρασε τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , η οποία πέρυσι το καλοκαίρι ήλθε και έδωσε το «ΟΚ»,  μετά από πολύ μεγάλη μάχη.

Γιατί εμείς δε θέλουμε να κάνουμε μια αποκρατικοποίηση και μετά να έλθει ένα πρόστιμο από την Ευρώπη, όπως έγινε με τα ναυπηγεία, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις και, ουσιαστικά, να οδηγήσει στο βρόντο τις αποκρατικοποιήσεις αυτές. Η συγκεκριμένη πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πέρασε από την Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ και, βεβαίως, το τελευταίο της στάδιο είναι η κύρωσή της από τη Βουλή.

Είναι δημοσιοποιημένα όλα αυτά τα κείμενα εδώ και πάρα πολύ καιρό, είναι σχολιασμένα, έχουν ενημερωθεί οι Επιτροπές της Βουλής και, άρα, δεν είναι καθόλου νυχτερινή η τροπολογία. Είναι βασικά η αδυναμία , αυτές τις ημέρες, να κατατεθεί ένα έξτρα νομοσχέδιο που θα ήταν και η δικιά μου φιλοδοξία. Ένα αυτοτελές νομοσχέδιο, στο οποίο να περιλαμβάνεται η συμφωνία».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter