Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρβιτσιώτης: « Το κλίμα πολιτικής αστάθειας είναι ανασχετικός παράγων για τις επενδύσεις»

varvitsiotis-774

Ανασχετικό παράγοντα για τις επενδύσεις αποτελεί το κλίμα πολιτικής αστάθειας σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο περιθώριο του 16ου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ειδικότερα ο κ. Βαρβιτσιώτης προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Εδώ, στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζουμε μια μεγάλη επιτυχία, της μεγαλύτερης ξένης επένδυσης που έγινε στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Και αυτή είναι η συμφωνία για την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ουσιαστικά διπλασιάζουμε τις δυνατότητες του λιμανιού.

Με αυτό το παράδειγμα προσπαθούμε να πείσουμε και άλλους ξένους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει την ανάπτυξη.

Δυστυχώς, αυτό που λαμβάνουμε είναι το κλίμα της πολιτικής αστάθειας να είναι ένας ανασχετικός παράγων για τις επενδύσεις. Εμείς πιστεύουμε όμως ότι έχουμε δημιουργήσει, κι αυτό θέλουμε να προωθήσουμε, ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα βοηθήσει και τους επενδυτές να επενδύσουν και να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο υψηλός δείκτης ανεργίας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν τέθηκε το θέμα της «πολιτικής αστάθειας» στις συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο που οι επενδυτές, προσβλέποντας ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015 θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, να σταματάνε τα επενδυτικά τους σχέδια.

Αυτό είναι κάτι το οποίο, δυστυχώς, θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά ο Έλληνας πολίτης και ιδιαίτερα ο άνεργος, γιατί δουλειές που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, σήμερα δεν γίνονται περιμένοντας να δούνε τι θα γίνει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στην ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για την τρέχουσα αξιολόγηση και αν θα ολοκληρωθεί, είπε: «Εγώ είμαι αισιόδοξος και για την αξιολόγηση, αλλά πάνω απ΄ όλα είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα και προς τα μέσα και προς τα έξω. Καταρχάς, ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις επενδύσεις και ότι είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα από μια κρατικοδίαιτη οικονομία σε μια οικονομία της αγοράς ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη και στον κόσμο».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter