Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Ιεράπετρα το φορτηγό πλοίο «Baris» με 700 μετανάστες

ierapetra-metanastes-55

Έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας αγκυροβόλησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το φορτηγό πλοίο «Baris» που μεταφέρει τους 700 περίπου μετανάστες. Το πλοίο, με σημαία Κιριμπάτι εντοπίστηκε στις 25/11 να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στο «Baris» μετέβησαν γιατροί, προκειμένου να παράσχουν στους λαθρομετανάστες τις πρώτες βοήθειες αλλά και να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου.
Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, ενώ όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση και σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις μελών του πληρώματος του σκάφους.

Εξάλλου, από τον δήμο Ιεράπετρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των μεταναστών στην πόλη, υπάρχει ανάγκη για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Γ ια τον λόγο αυτόν, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Ολυμπιονικών υπάρχει χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται το τρέχον διάστημα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Ο δήμος καλεί όσους πολίτες, φορείς και σύλλογοι επιθυμούν να ενισχύσουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter