Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκσυγχρονισμός παρά θίν' αλός ...Λιμενεργάτες και ναυτικοί πάλι εκτός...

limenergatis-443

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, καταργούνται οι άδειες λειτουργίας 103 βιομηχανικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων απελευθερώνονται άμεσα 897 επαγγέλματα.

Δυστυχώς, μεταξύ των επαγγελμάτων αυτών, δεν συμπεριλαμβάνονται τα επαγγέλματα του λιμενεργάτη και του ναυτικού, τα οποία και συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό τόσο για την καταπολέμηση της ανεργίας, όσο και για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Ας ελπίσουμε ότι λίαν συντόμως θα ασχοληθεί κάποιος από την κυβέρνηση ζωηρά με το θέμα αυτό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απασχόληση για ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό Ελλήνων ανέργων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η ελληνόκτητη ναυτιλία διαθέτει περί των 500.00 περίπου θέσεων εργασίας οι οποίες καταλαμβάνονται από αλλοδαπούς. Σε αυτές τις θέσεις εργασίας κάλλιστα θα μπορούσαν να απασχολούνται Έλληνες εφόσον το επάγγελμα του ναυτικού ήταν ανοικτό.

Σχεδόν παρόμοια είναι και η κατάσταση που επικρατεί προς το παρόν και στον λιμενικό τομέα, αν και τα νούμερα είναι αισθητά μικρότερα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στον λιμενικό τομέα έχουν καταγραφεί ως τώρα ενθαρρυντικά βήματα ειδικά μετά την παραχώρηση μέρους του εμπορικού λιμένα στην COSCO. Μέσω της διαδικασίας αυτής έσπασε το μονοπώλιο στην εργασία στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών.

Ο εκσυγχρονισμός αυτός πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω και η κυβέρνηση οφείλει να δει με μια νέα προοπτική αυτούς τους δύο επαγγελματικούς χώρους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter