Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μώραλης: Θέλουμε Λιμενικό Ταμείο

moralis-000

Θα παραστεί και ο Δήμος Πειραιά στην εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Τούτο ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επαναλαμβάνοντας την θέση του Δήμου για τη δημιουργία Λιμενικού Ταμείου. Ειδικότερα ο κ. Μώραλης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Την τελευταία φορά είχα λάβει εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσω την πρότασή μας για τον ΟΛΠ. Ήδη τη συζητάμε με φορείς της πόλης. Την επαναλαμβάνω επιγραμματικά: είμαστε εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και είχαμε πει ότι εάν η κυβέρνηση, κόντρα σε αυτά που όλοι οι φορείς της πόλης λένε, προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση, προτείναμε τη δημιουργία ενός δημοτικού λιμενικού ταμείου στα όρια του δήμου μας, ώστε να αναλάβουμε εμείς την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα.

Ήδη μίλησα με τον εμπορικό σύλλογο, και το Δ.Σ. του συλλόγου βρήκε την πρόταση απολύτως λογική. Θα έχω και αύριο και τη Δευτέρα συνάντηση με φορείς της πόλης, την Τρίτη - Τετάρτη ολοκληρώνεται η οικονομοτεχνική μελέτη, την οποία ορισμένοι από εσάς σωστά είχατε θέσει για το θέμα του λιμενικού ταμείου και αν αυτό θα ήταν κερδοφόρο και αποδοτικό.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πρόταση αυτή. Επίσης να πω ότι βεβαίως θα παρασταθούμε και εμείς στην εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, για να δείξουμε ότι αυτό που λέμε το εννοούμε. Είμαστε εναντίον αυτής της διαδικασίας. Αν όμως η Κυβέρνηση επιλέξει να την προχωρήσει, η πρότασή μας είναι στο τραπέζι για να εξεταστεί».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter