Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άντερσον: Γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος στην καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων;

tzef-anterson-iif-thumb-large

«Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντιδρούν στην κακή διαχείριση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων που αν ήταν σε ιδιωτικά χέρια θα απέδιδαν μεγάλα έσοδα στους φορολογούμενους».

Τούτο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο διευθυντής Ευρώπης του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF), Τζέφ Άντερσον σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Όπου και ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Κύκλοι των παραγωγικών τάξεων σε γνώση των οποίων περιήλθαν τα στοιχεία της συνεντεύξεως σχολίαζα ως προς το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ότι η κατάσταση, όσον αφορά στις φορολογικές επιβαρύνσεις τουλάχιστον θα ήταν καλύτερη για ευνόητους λόγους καθώς οι ισολογισμοί θα ήταν διαφορετικότεροι αν είχαν ακολουθηθεί τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων στα τέλη του προσεχούς μήνα αναμένεται η δεύτερη φάση (δεσμευτικές προσφορές) για τον διαγωνισμό του ΟΛΠ ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει σύντομα και του ΟΛΘ η διοίκηση του οποίου παρουσίασε πρόσφατα στοιχεία για την πορεία του Οργανισμού εκτιμώντας ότι αυτή θα συνεχίσει δυναμικά ανοδική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter