Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ψήφισμα της Γ.Σ. του IDC για τα ελληνικά λιμάνια

idc1s

Στο πλευρό των εργαζόμενων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης – ΟΛΠ & ΟΛΘ, τάσσεται εξ νέου, το IDC, η Γενική Συνέλευση του οποίου συνεδρίασε πρόσφατα και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών, η οποία ξεκίνησε στον Πειραιά το 2009 με την παραχώρηση της Προβλήτας II στην COSCO (ΣΕΠ). Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημοσίων λιμανιών με όλες αυτές τις αρμοδιότητες και δημόσιες λειτουργίες που επιτελούν αλλά και την οικονομική ανάπτυξη που προσφέρουν στην
ελληνική οικονομία. Οι συνέπειες για το δημόςιο συμφέρον σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο θα ειναι σημαντικές όχι μόνο για τους εργαζόμενους στα λιμάνια αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες και τη νησιωτική χώρα.

Σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση επιχειρεί να πουλήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ-ΟΛΘ και να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια. Η πολιτική αυτή ειναι αποτέλεσμα της γενικότερης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοπόιηση στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη ειναι πανομοιότυπη με την πολιτική της Θάτσερ στη Βρετανία του ´80 με τις γνωςτές ολέθριες συνέπειες για τους λιμενεργάτες και τα λιμάνια της χώρας.

Το IDC θα στηρίξει τις παρεμβάσεις των ελληνικών συνδικάτων (ΟΜΥΛΕ & Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ελληνική δικαιοσύνη καθώς επίσης και με πανευρωπαϊκές δράσεις θα στηρίξει τους αγώνες στα ελληνικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter