Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Παρακαμπτήριο»... ψάχνει το ΤΑΙΠΕΔ

xrisoxoidis-543

Αποτελούσε «κοινό μυστικό» το τελευταίο διάστημα μεταξύ κύκλων των παραγωγικών τάξεων αλλά και χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων ότι ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει «φρενάρει» καθώς το ενδιαφέρον μάλλον περιγράφεται υποτονικό.

Ωστόσο χθες το «κοινό μυστικό» μάλλον πήρε άλλη τροπή, όταν κατά τη συνάντηση με το σωματείο μηχανοδηγών της εταιρείας υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παραδέχθηκε ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται σε οριακό σημείο και το υπουργείο με την συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση εναλλακτικής λύσης.

Μάλιστα εκ των συζητηθέντων συνάγεται ότι μέχρι της εξεύρεσης «παρακαμπτηρίου» (εναλλακτικής λύσης) στην εν λόγω διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς εμφανίζονται πλέον σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό της.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα περί του διαγωνισμού, ο οποίος, αξίζει να υπενθυμιστεί είχε συνδεθεί και με τις εξελίξεις του διαγωνισμού του ΟΛΘ που τρέχει «ανεξάρτητος», ελέω του διπλού ενδιαφέροντος της RZD, είχαν αναπτυχθεί σενάρια μερικά εκ των οποίων απέκτησαν υπόσταση όταν ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων κ. Γιακούνιν έκανε λόγο για αμερικανικές πιέσεις, προκειμένου να εμποδιστεί τυχόν συμφωνία της RZD με την Ελλάδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη ROSCO και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter