Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποκρατικοποιήσεις: Λύση «πακέτο» για ΟΛΠ-ΟΛΘ

OLP-6565

Λύση «πακέτο» δηλαδή της διπλής «δράσεις» για τη συνέχιση των φάσεων των διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ-ΟΛΘ φαίνεται να προκρίνεται έναντι άλλων σεναρίων μετά και τις χθεσινές συναντήσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και της συνάντησης Σαμαρά-ΤΑΙΠΕΔ που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία θα επιχειρηθεί την ίδια ημέρα που θα προσδιοριστεί για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ να γίνει και η αναγγελία της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού του ΟΛΘ, δηλαδή ποιοι εκ των ενδιαφερόμενων περνούν σε αυτή τη φάση.
Ωστόσο και παρά το γεγονός των όποιων προθέσεων κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, νομικοί κύκλοι, όπως έχει αναφέρει πρόσφατα το "theseanation" έχουν εστιάσει στην περίφημη πλέον αναμόρφωση του βασικού πλαισίου (concession agreement), η οποία θα πρέπει προηγηθεί καθώς τούτο «απαιτείται» και για τα δύο λιμάνια στην προοπτική της λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων καθώς προσδιορίζονται βασικές παράμετροι λειτουργιών της «επόμενης ημέρας» των ιδιωτικοποιήσεων.
Πέραν του γεγονός αυτού ο ελιγμός της κυβέρνησης για «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Βουλή εκτιμάται ότι θα προσθέσει «πολιτικό χρόνο» στο απαιτούμενο διαδικαστικό της έγκρισης από τη Βουλή του εγκεκριμένου και περασμένου «δια πυρός και σιδήρου» , «φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ-COSCO και υπό την προϋπόθεση ότι το ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ θα συγκαλέσει βάσει των προβλεπόμενων έκτακτη γενική συνέλευση για την επικύρωση του εν λόγω θέματος.
Από τις χρονο-καθυστερήσεις καθίσταται πλέον σαφές ότι το «ζεστό χρήμα» που αναζητά η κυβέρνηση και από τους ΟΛΠ-ΟΛΘ μάλλον θα καθυστερήσει εφ όσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που προσδιορίζονται από αυτή καθ αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία. Μετά τα χθεσινά πάντως οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι όλες οι προαναφερθείσες κινήσεις θα τρέξουν μάλλον στις αρχές Νοεμβρίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter