Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρκελώνη: Συμφωνία συνεργασίας ESPO με φορείς της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας

p1030232

Συμφωνία συνεργασίας του European Sea Ports Organisation (ESPO) με τους Cruise Baltic, Cruise Europe, Cruise Norway και MedCruise υπογράφτηκε σήμερα στη Βαρκελώνη με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε φορείς που εκπροσωπούν λιμάνια υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη συμφωνία προβλέπεται ότι ο ESPO θα καταβάλει εντατικότερες προσπάθειες, ως η επίσημη φωνή του τομέα των λιμένων της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας, απέναντι στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δίκτυο λιμένων κρουαζιέρας που θα λειτουργήσει στους κόλπους του ESPO θα δώσει την ευκαιρία να «έρθουν κοντά» λειτουργώντας ως συνέχεια του passenger committee ώστε να συζητούνται τακτικά οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για το συγκεκριμένο τομέα ενώ θα προσδιορίσει και το πλαίσιο των προς προάσπιση συμφερόντων.

Το ESPO θα εμπλακεί αν παραστεί ανάγκη σε εποικοδομητικό διάλογο με του προαναφερθέντες φορείς για τη διερεύνηση και ανάπτυξη συνεργιών. Ο ESPOεπίσης από κοινού με τους φορείς θα αναπτύξει ένα κώδικα καλής πρακτικής για τα λιμάνια της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.

Το εγχείρημα θα βασιστεί στο πλαίσιο που ήδη έχει σχηματοποιήσει το passenger committee σε αυτή την κατεύθυνση και θα το προωθήσει αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις των συμμετασχόντων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter