Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεκέμβρη ξεκινούν έργα για τη διώρυγα της Νικαράγουα

43f246f7-3241-45e7-b3b8-b7798a4466f3-large

Δύο σούπερ λιμάνια, αρχής γενομένης από το Britto στον Ειρηνικό, προβλέπεται να κατασκευαστούν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στις άκρες της των 287 χιλιομέτρων μήκους διώρυγας της Νικαράγουα που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κύριο αντίπαλο της υπό διαπλάτυνση διώρυγας του Παναμά.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το έργο, στο οποίο θα εμπλακεί μία μεγάλη γκάμα ειδικών, αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο φέτος και σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι το 2019.

Με βάση τις προβλέψεις η διώρυγα, που θα είναι τρείς φορές φαρδύτερη σε σχέση με του Παναμά, θα «υποστηρίζεται» από τα δύο σούπερ λιμάνια στις άκρες της, ζώνη ελεύθερου εμπορίου, αεροδρόμιο, τεχνητή λίμνη, τουριστικές υποδομές, οδικό δίκτυο , μεταποιητικές υποδομές κλπ.

Το έργο, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αναλυτών που ασχολούνται με τις εμπορευματικές ροές και το ρόλο των διωρύγων, υπογράφηκε τον Ιούλιο μεταξύ της Hong Kong Nicaragua Canal Development Investment Company (HKND) και της κυβέρνησης της Νικαράγουα. Το κόστος του έργου υπολογίζεται περίπου στα 40 δις δολάρια ΗΠΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter