Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Βαρβιτσιώτης: Μείωση Δημοσίου και αποκρατικοποιήσεις προϋποθέσεις για μείωση φορολογίας

vavritsiotis-48

«Καμία μείωση φορολογίας, όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν δεν μειώσουμε το Δημόσιο και δεν ολοκληρώσουμε άμεσα τις αποκρατικοποιήσεις».

Με αυτή την επισήμανση απάντησε ουσιαστικά ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News απαντώντας στο ερώτημα αν η υπερφορολόγηση θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση. Στην επι το πλείστον των ερωτημάτων πολιτική συνέντευξη καθώς ήταν επικεντρωμένη στα φλέγοντα θέματα της ο υπουργός μεταξύ των άλλων κλήθηκε να απαντήσει για τις βολές ΣΥΡΙΖΑ στις αποκρατικοποιήσεις λιμένων.

Μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε τα ακόλουθα: «Οι αποκρατικοποιήσεις ολοκληρώνονται με ταχύτητα και ήδη διεθνή επενδυτικά σχήματα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Το επιτυχημένο παράδειγμα του ΟΛΠ με την Cosco, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε και αντιτασσόταν με άκρατο λαϊκισμό, είναι η καλύτερη απάντηση. Θα σας πω ότι μόνο από το 2008 αυξήθηκε η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων περισσότερο από 130%, γεγονός που καθιστά το λιμάνι του Πειραιά πρωταγωνιστή στο παγκόσμιο περιβάλλον».

Όσον αφορά στις ενστάσεις των δημάρχων Πειραιά Γιάννη Μώραλη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για την λιμενική πολιτική ο υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Το όραμά μας για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είναι να μετατρέψουμε τα δύο λιμάνια σε διεθνή ναυτιλιακά κέντρα μέσα από διεθνείς συνεργασίες.

Χωρίς αυτές τα λιμάνια θα έχουν τη μοίρα περιφερειακών λιμανιών που εξυπηρετούν μόνο την μικρή εσωτερική αγορά. Πιστεύω ότι ως άνθρωποι της αγοράς, οι κ.κ. Μώραλης και Μπουτάρης, βρίσκονται στην ίδια πλευρά και όχι απέναντι, καθώς τα οφέλη που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες τους θα είναι πολλαπλά».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter