Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τελευταίο τρίμηνο οι εξελίξεις για ΟΛΠ-ΟΛΘ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ (;)

olp-sep

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους φαίνεται ότι θα "τρέξουν",εκτός απροόπτων πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων, οι υποβολές δεσμευτικών προσφορών στους κρίσιμους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ όπως η πώληση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχει «συνδέσει» ασχέτως των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ το «θέμα της» με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εντός του προσεχούς δεκαημέρου επανέρχεται προς επανεξέταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο η υπόθεση του φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ-COSCO ύστερα από την πρόσφατη απόφαση. Η οποία και επί της ουσίας καθυστερεί μία μεγάλη εξαγγελμένη επένδυση της COSCO στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά και άρα των επιπρόσθετων εσόδων που θα έφερνε και στα ταμεία του ΟΛΠ ο οποίος και παρουσίασε τα γνωστά αποτελέσματα εξαμήνου.

Στον αντίποδα των εξελίξεων όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων από του βήματος της ΔΕΘ, αξίζει να σημειωθεί, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις εστιάζοντας ιδιαιτέρως για το ρόλο που η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαδραματίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο και εμφάνισε στο εξάμηνο κερδοφορία η οποία και σχολιάστηκε θετικά από τις παραγωγικές τάξεις που σε επίπεδο Β. Ελλάδας ομονοούν ως προς την πώληση του ΟΛΘ ζητώντας μάλιστα την επίσπευση της όλης διαδικασίας για να μην χαθεί το momentum.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter