Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μώραλης: Εντός δεκαπενθημέρου σχέδιο για τη σχέση πόλης λιμένα

moralis-1

Νέο στίγμα των προθέσεών του που αναφέρονται στην σχέση πόλης λιμένα έδωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο στον ραδιοφωνικό σταθμό «VIMA FM» ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αποκαλύπτοντας ότι εντός δεκαπενθημέρου θα έχει σχηματοποιηθεί για να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία του λιμανιού σε σχέση με το Δήμο Πειραιά.

Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά με το αν ο Πειραιάς αποκομίζει οφέλη από το λιμάνι ανέφερε τα ακόλουθα:«Η θέση μας για το λιμάνι στηρίζεται στα Ευρωπαϊκά μοντέλα των λιμένων και στη λογική ότι δεν υπάρχει πόλη-λιμάνι στην Ευρώπη που να μην αποκομίζει οφέλη. Αντιλαμβάνεστε πως όταν λειτουργεί ένα λιμάνι σε μια πόλη, επιβαρύνεται και η πόλη. Το κυκλοφοριακό, η ρύπανση, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια που χαλάνε από την έλευση των οχημάτων.

Ο Πειραιάς δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν υπάρχει παγκόσμια άλλο τέτοιο φαινόμενο, το αντιλαμβάνεται αυτό και η κυβέρνηση και πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε η πόλη του Πειραιά να ωφεληθεί.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα, έχουμε κάνει την προεργασία μας, τις προτάσεις μας, ωστόσο δεν μπορούσε σε καλοκαιρινούς μήνες να παρθεί κάποια απόφαση. Υπάρχει ένα δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο περνούν οι αποφάσεις άρα για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους έπρεπε να περιμένουμε την ανάληψη των καθηκόντων μας. Θέλουμε γύρω στις 15 ημέρες για να υποβάλλουμε συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία του λιμανιού σε σχέση με το Δήμο Πειραιά.

Ο Πειραιάς στηρίζεται στην ακτογραμμή του, το λιμάνι δεν ανήκει στο Δήμο. Αν πάμε παρακάτω είναι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αν πάμε παρακάτω είναι η Ζέα η οποία ανήκει σε ιδιώτη. Το Μικρολίμανο ανήκει στο Εθνικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, το ΣΕΦ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, άρα ο Πειραιάς είναι μια πόλη παράκτια που δεν αποκομίζει ούτε ένα ευρώ από τις ακτές της. Εμείς θα διεκδικήσουμε είτε από την κεντρική εξουσία είτε από ιδιώτες έσοδα γιατί τα δικαιούμαστε».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter