Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επιθετικές» αναλύσεις για εμπορευματοκιβώτια

diakinisi container

Κάτι σαν το χρηματιστήριο περίπου. Με τους «ταύρους» και τις «αρκούδες». Απέναντι στους μέχρι χθες συντηρητικούς και απαισιόδοξους αναλυτές για τον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονται πλέον ομάδες «επιθετικών» αναλυτών που ατενίζουν με αισιοδοξία του ορίζοντες ανάπτυξης του τομέα συνεπικουρούμενοι και από τα τελευταία στοιχεία περί ανενεργού στόλου.

Αν και τα «σκαμπανεβάσματα» της διεθνούς οικονομίας αλλά κυρίως της ευρωπαϊκής δεν φαίνεται να έχουν τελειώσει οι αναλυτές εικάζουν ότι οι ορίζοντες για την προσεχή τουλάχιστον τριετία δεν θα κρύβουν εκπλήξεις. Οι αναλύσεις αυτές έρχονται σε χρονική φάση που ο παγκόσμιος στόλος πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βλέπει το γιγαντισμό των μονάδων να συνεχίζει, τις παραγγελίες για νεότευκτα καλά να κρατούν και τα μικρότερης σε TEU's μεταφορικές ικανότητες πλοία να βρίσκουν απασχόληση στο short sea το οποίο και εκείνο με τη σειρά του βλέπει μία αναζωογόνηση σε περιοχές όπου οι τοπικές αναδυόμενες αγορές ανταλλάσουν αγαθά.
Στο μεταξύ σε φρενήρεις ρυθμούς τέλος τείνουν να εξελιχθούν οι προσπάθειες των μεγάλων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και τον ιδιότυπο ανταγωνισμό καθώς οι συνενώσεις και οι συμμαχίες διατηρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγαστές σχέσεις με κομβικής σημασίας λιμάνια για το παγκόσμιο εμπόριο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter