Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Μώραλη

B-M

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και διεξήχθη σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλες οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του Δήμου Πειραιώς.


Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε στη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015 στον Πειραιά. «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για να αναδείξουμε τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει η χώρα μας στη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε: «Εκείνο που προέχει είναι η ημέρα αυτή να συνδυαστεί με ένα άνοιγμα σε καινούριες επιχειρηματικές δράσεις στον Πειραιά. Να αποτελέσει μια αφορμή για να εξελιχθεί η πόλη σε κέντρο του σύγχρονου ναυτιλιακού cluster και να μετατραπεί σε πόλο έλξης για την παγκόσμια ναυτιλία. Αποτελεί πάγια θέση μας, εξάλλου, ότι η ναυτιλία μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση της Γαλάζιας Ανάπτυξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Από τη πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη του Πειραιά μέσα από αυτή την εκδήλωση: «Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας ως μια πρόκληση μέσα από την οποία μπορούμε να προβάλλουμε τόσο την πόλη, όσο και τις δυνατότητές της», σημείωσε συγκεκριμένα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter