Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάτρα: Έλεγχοι στην παραλιακή ζώνη και στο λιμάνι

patraLimani

Αλλεπάλληλες είναι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες, στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Βασικός σκοπός της Αστυνομίας και του Λιμενικού είναι να αποτρέπουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς και την «πολιορκία» φορτηγών, που έχουν ως προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν πραγματοποιηθεί από την Αστυνομία και το Λιμενικό τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην χώρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών περισσότερα από 320 άτομα, εκ των οποίων 32 έχουν συλληφθεί, ενώ 190 έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας.

Επίσης, 65 αλλοδαποί έχουν αφεθεί ελεύθεροι, διότι είτε είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, είτε είχαν υποβάλει αιτήματα παροχής ασύλου.
Ακόμη έχουν εντοπιστεί περίπου 50 ανήλικοι αλλοδαποί για τους οποίους έγιναν ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν σε δομές που διατηρούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Πέραν των ελέγχων που γίνονται εκτός λιμενικής ζώνης, έλεγχοι γίνονται και μέσα στο λιμάνι, ώστε να εντοπίζονται όσοι προσπαθούν να ταξιδέψουν, είτε με πλαστά έγγραφα, είτε κρυμμένοι σε φορτηγά.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν συλληφθεί περισσότερα από 70 άτομα, διότι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα και περίπου 160 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγά. Επίσης, έχουν συλληφθεί περίπου 40 άτομα, τα οποία έχουν κατηγορηθεί ως διακινητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter