Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Φρενάρουν» τις αποκρατικοποιήσεις οι «ανεξάρτητες αρχές»

OLP-999

Των ιδιωτικοποιήσεων θα "πρέπει να προηγηθεί η δημιουργία Ανεξάρτητων Αρχών" με στόχο καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων, αλλά και των άλλων περιουσιακών στοιχείων που θα ενισχύσουν την διαδικασία απομείωσης του χρέους.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνατε να καταλήγουν κυβέρνηση και τρόικα για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων που έχουν μεν προγραμματιστεί αλλά δεν έχουν για μία σειρά λόγους προχωρήσει.

Ωστόσο στην περίπτωση των ΟΛΠ και ΟΛΘ το εν λόγο θέμα, δηλαδή της δημιουργίας ανεξάρτητης αρχής δεν υφίσταται καθώς υπάρχει και μένει η εκ των πραγμάτων ενεργοποίησή της.

Το θέμα της δημιουργίας ανεξάρτητων αρχών μπορεί να θεωρηθεί «χρονοβόρο» αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει σιωπηρή συμφωνία της τρόικα.

Ωστόσο το χρονικό εύρος για την υλοποίηση του όλου ζητήματος δεν είναι μεγάλο καθώς οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι τους απομένουν 55 ημέρες μέχρι να κλείσει, όπως κλείσει, το θέμα της τρόικα.

Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε να κινηθούν όλοι οι υπουργοί μέχρι το Σεπτέμβρη γρήγορα γύρω από τα προαπαιτούμενα, ώστε η χώρα να έχει καταφέρει να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες ενόψει της νέας άφιξης της τρόικας.

Τυχόν καθυστερήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της δανειακής σύμβασης ενώ δεν αποκλείεται στα προσκόμματα να ενυπάρξει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter