Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Φουσκωτοί με μαύρα» οργάνωσαν την 48ωρη απεργία των εργαζομένων της Diakinisis Port στο τέρμιναλ της PCT στο Πέραμα

piraeus-terminal

Και ξαφνικά σήμερα το πρωί στο κοντέινερ τέρμιναλ της PCT ανακάλυψαν την απεργία. Μια απεργία ωστόσο, η οποία προέκυψε από το πουθενά και εξελίχθηκε με έναν πολύ περίεργο τρόπο, μιας και από αλλού το περίμεναν στην COSCO και από αλλού τους ήρθε, τόσο ως προς την αφορμή της, όσο και προς την απεργία αυτή καθ΄ αυτή.

Όλα ξεκίνησαν μετά από αντεγκλήσεις που είχε υψηλόβαθμό στέλεχος της Diakinisis Port, εταιρίας που τροφοδοτεί με προσωπικό την PCT, με εργαζομένους για άγνωστους προς το παρόν λόγους.

Μετά τις αντεγκλήσεις τα πνεύματα δεν ηρέμησαν. Αντίθετα κάποιοι από τους εργαζόμενους έφυγαν από το τέρμιναλ για να επιστρέψουν λίγο αργότερα συνοδευόμενοι με «φουσκωτούς με μαύρα», οι οποίοι, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, «θύμιζαν πολύ έντονα μέλη της Χρυσής Αυγής».

Οι εν λόγω «φουσκωτοί» με την συνδρομή των εργαζομένων που τους είχαν φέρει στο τέρμιναλ της PCT έκλεισαν τις πύλες εισόδου στις εγκαταστάσεις και απαγόρευαν στον οποιονδήποτε να μπει μέσα στο τέρμιναλ, καλώντας ταυτόχρονα τα στελέχη της Diakinisis Port που είχαν λάβει μέρος στις αντεγκλήσεις με τους εργαζόμενους...«να κατέβουν κάτω να ξηγηθούμε»...

Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσικό δεν ξάφνιασε μόνο την PCT, αλλά και όλους τους εμπλεκομένους, μιας και από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε, όπως επισημάναμε παραπάνω. Η ΟΜΥΛΕ η οποία εδώ και καιρό αντιδρά έντονα απέναντι στην PCT πιάστηκε στον ύπνο. Στον ύπνο πιάστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει τις θέσεις της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών.

Και δεν φτάνει που τόσο οι συνδικαλιστές των λιμενεργατών, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που τους στηρίζει, πιάστηκαν στον ύπνο, αλλά χρειάστηκαν και αρκετή ώρα μέχρι να ξεπεράσουν το σοκ του να βλέπουν «φουσκωτούς» της Χ.Α. όχι μόνο να κλείνουν την PCT, κάτι που οι ίδιοι δεν κατάφεραν εδώ και τόσο καιρό, αλλά και να δημιουργούν προϋποθέσεις απεργίας.

Εν τέλει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το «κατεβείτε κάτω να ξηγηθούμε», εξελίχθηκε σε οργανωμένη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Diakinisis Port, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι νεκρώνει για τις επόμενες δύο μέρες το τέρμιναλ της PCT.

Την απεργία οργάνωσαν σε χρόνο ρεκόρ οι εργαζόμενοι της Diakinisis Port με την συνδρομή των «φουσκωτών με τα μαύρα» που «θυμίζουν έντονα μέλη της Χρυσής Αυγής», καταθέτοντας μάλιστα και υπόμνημα με αιτήματα προς την διοίκηση της εταιρίας, καλώντας την να τα ικανοποιήσει άμεσα για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Με το υπόμνημα αυτό ζητούν:

- Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,

- Την αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού,

- Την αύξηση του ημερομισθίου,

- Την αύξηση σε «πόστα» σε κάθε γερανογέφυρα στα 5 άτομα από 3 που είναι σήμερα,

- Την δήλωση των εργατικών ατυχημάτων καθώς όπως υποστηρίζουν αυτή την στιγμή μεταφέρουν τραυματίες με αυτοκίνητα,

- Την καταβολή ειδικού επιδόματος σε εναερίτες,

- Την καταβολή επιδόματος επικινδυνότητας,

- Την κατάργηση 16 ωρών εργασίας,

- Την δημιουργία κανονισμού εργασίας

- Την καταβολή οφειλομένων.

Οι λαλίστατοι κατά τα λοιπά λιμενεργάτες και συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν προβεί σε καμιά ανακοίνωση αναφορικά με την εν λόγω απεργία. Μόνο ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας έβγαλε αργά το μεσημέρι μια ανακοίνωση, με την οποία καλεί αφενός τον Εισαγγελέα να διερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων για την μεταφορά τραυματισμένων εργαζομένων με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και αφετέρου την διοίκηση της εταιρίας να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών.

Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Diakinisis Port με την συνδρομή της PCT αλλά και νομικών, καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η εργασιακή ειρήνη στο τέρμιναλ.

Προς το παρόν έχει ζητήσει προθεσμία για να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα τα οποία για αρκετές ώρες και με την συνδρομή εξωτερικών παραγόντων, ήταν ιδιαίτερα οξυμένα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ωστόσο, είναι πως δεν μπορεί να απομονώσει τους εξωγενείς «φουσκωτούς με τα μαύρα» από τους εργαζόμενους της, οι οποίοι ως φαίνεται δείχνουν προς στιγμήν συσπειρωμένοι και καθοδηγούμενοι από αυτά τα ακραία στοιχεία.

Τέλος, ας σημειωθεί πως μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν είχε υπάρξει καμιά ενημέρωση για τα όσα διαδραματίζονται από το πρωί στο τέρμιναλ της PCT προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με συνέπεια να μην έχει υπάρξει καμιά εμπλοκή του Λιμενικού ή της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση των εξωγενών παραγόντων από τις εγκαταστάσεις του τέρμιναλ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter