Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενισχυτικά της «απογείωσης» του Πειραιά τα cluster

olp-5739

Ποιο είναι το ενισχυτικό για την επιτυχή προώθηση του λιμανιού του Πειραιά ακόμη κοντύτερα στις πρώτες θέσης της κατάταξης των ευρωπαϊκών λιμένων και όχι μόνο;

Οι συνέργειες φαίνεται πως είναι η συγκλίνουσα άποψη κύκλων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και παραγόντων των παραγωγικών τάξεων της πόλης που επί δεκαετίες επιζητούν τον καταλύτη της αποδέσμευσης από την οικονομική στασιμότητα στην οποία «φαίνεται πως έχει περιέλθει» ο Πειραϊκός χώρος.

Με τις συζητήσεις για το περίφημο λιμενικό cluster να έχουν μέχρις εξαντλήσεως εκταθεί το ερώτημα που μέλλεται να απαντηθεί είναι αν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές με τον ένα ή το άλλο τρόπο αλλά και ανεξαρτήτως επιλογής (ιδιωτικοποίησης ή παραχώρησης) είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην πράξη εκείνου που έχει διεξοδικά αναλυθεί στα λόγια.

Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και των παραγωγικών τάξεων εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σχεδόν νομοτελειακά εκτιμώντας ότι οι όποιες επενδύσεις θα αναζητήσουν δυναμική και δυναμικό αλλά και θα προσδώσουν δυναμική και θα προσελκύσουν εργατικό δυναμικό.

Μία προσεκτική προσέγγιση των λεχθέντων δια στόματος του Κινέζου πρωθυπουργού προ ημερών στον Πειραιά έρχεται σε επίρρωση των λεχθέντων- εκτιμήσεων των προαναφερθέντων κύκλων καθώς αναφέρθηκε στον ναυπηγο-επισκευαστικό τομέα αλλά και σε τομές που ενδιαφέρουν άμεσα τον τομέα των logistics χωρίς να αφήσουν έξω και το πεδίο πιθανών μορφών συνεργασίας με τους επιλιμένιους δήμους από την δεξαμενή των οποίων θα αντλήσουν πρώτα εργατικό δυναμικό.

Το τι θα γίνει προσεχώς ή μάλλον πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις επί του παρόντος είναι δύσκολο να απαντηθεί αλλά εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι όλοι αισιοδοξούν για την επερχόμενη ανάπτυξη έστω και αν την προσεγγίζουν από διαφορετική οπτική γωνία.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter